DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Kā lielo darba devēju pieredze var palīdzēt Latvijai sasniegt izvirzītos klimata mērķus?

Publicitātes attēls

Kāds ir uzņēmumu un valsts ilgtspējas stratēģiju izstrādes mērķis? Tās veidojam, lai veicinātu konkurenci vai lai ievilktu ķeksīšus pretī uzdevumiem, ko mums diktē Eiropas Savienības noteiktās direktīvas? Par izaicinājumiem un ieguvumiem, ar ko darba devēji saskaras ceļā uz ilgtspējīgu attīstību, tiks diskutēts Darba devēju teltī sarunu festivālā LAMPA. 5.jūlija pieredzes apmaiņā “Zaļš vairs nav tikai zaļš – kā vērtēt vides, sociālos un pārvaldības ilgtspējas principus?” piedalīsies Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) biedri ar pieredzi ilgtspējas novērtēšanā un stratēģiju izstrādē. 

“Latvija sev izvirzītos klimata mērķus nevar sasniegt politiskā ceļā – to var paveikt tikai uzņēmumu un publiskā sektora kopdarba rezultātā. Būtiska ir arī izpratnē balstīta uzņēmumu motivācija ieguldīt resursus savā attīstībā, un tam var palīdzēt vai arī to kavēt politiski lēmumi, stratēģiski dokumenti un publiskā sektora piedāvātais atbalsts uzņēmējdarbībai. Mums ir uzkrāta gana vērtīga pieredze gan ilgtspējas novērtēšanā, gan reālu pasākumu ieviešanā, kas var dot savu artavu arī valstisku mērķu sasniegšanā,” uzskata SIA “Laflora” attīstības direktore Sabīna Alta. 

Savas unikālās pieredzes uzņēmumu ilgtspējas stratēģiju izstrādē TED talk uzstāšanās formātā prezentēs četru lielo uzņēmumu eksperti: SIA “Laflora” attīstības direktore Sabīna Alta; AS “CleanR Grupa” valdes locekle, ilgtspējas eksperte Agita Baltbārde; AS “Latvenergo” valdes loceklis un finanšu direktors Guntars Baļčūns, kā arī Rimi Baltic Korporatīvās atbildības un komunikācijas direktore Zanda Šadre. Pasākuma otrajā daļā norisināsies moderēta pieredzes apmaiņa, ko vadīs Ieva Kustova, VAS “Latvijas Dzelzceļš” Ilgtspējas un vides pārvaldības daļas vadītāja. 

“CleanR Grupa nefinanšu ziņošanas praksi uzsāka jau pērn, tādejādi kļūstot par pionieri Latvijas vides pakalpojumu nozarē. Mūsu Grupas uzņēmumi veido Latvijas aprites ekonomikas pamatus, un tas ir iespējams galvenokārt tādēļ, ka esam izvirzījuši sev stingras ilgtspējas prasības, kuras ievērojam ikdienas darbībās. Lielākajos Latvijas uzņēmumos par vides un ilgtspējas jautājumiem tika sākts domāt jau kādu laiku pirms šī tēma izpelnījās plašākas sabiedrības uzmanību, tāpēc ceram uz produktīvu domapmaiņu ne tikai darba devēju un uzņēmēju lokā, bet arī ar lēmējvaras pārstāvjiem, lai veicinātu valsts vienotu un sabalansētu virzību ilgtspējas mērķu sasniegšanai,” pauž AS “CleanR Grupa” valdes locekle, ilgtspējas eksperte Agita Baltbārde. 

Līdz 2023. gadam ESG (vide, sociālie un pārvaldības principi) kustība no ANO korporatīvās sociālās atbildības iniciatīvas ir izaugusi par globālu fenomenu. Lai gan iniciatīva ir apsveicama, lai optimizētu un stiprinātu apritīgumu, joprojām trūkst vienota standarta un metodes, lai iegūtie rezultāti būtu salīdzināmi . Visbiežāk tieši ESG tiek izmantots, lai definētu uzņēmuma un investīciju ilgtspēju.  

LDDK divu dienu programma sarunu festivālā LAMPA ir iespējama, pateicoties LDDK biedriem: mūsu lieldraugiem - SIA “Laflora” un AS “CleanR Grupa”; sarunu pasākumu atbalstītājiem -  SIA “Karavela”, SIA “STIGA RM”, AS “Balticovo” un “RIMI Latvia”, kā arī sadarbības partneriem: Latvijas Bankai un domnīcai “LaSER”. 

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir ietekmīgākā un lielākā darba devējus pārstāvošā organizācija Latvijā. Jau vairāk nekā 30 gadus nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis, sociāli - ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai un pārstāv darba devēju intereses Saeimā un divpusējās sarunās ar nozaru ministrijām.  

LDDK apvieno darba devēju un nozaru asociācijas, kā arī uzņēmumus ar 50 un vairāk darbiniekiem. LDDK biedri kopā nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju. Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī LDDK sadarbojas ar citu valstu darba devēju un uzņēmēju organizācijām un sociālā dialoga ietvaros sekmē Latvijas uzņēmējdarbības attīstību un uzņēmumu konkurētspēju Eiropā un pasaulē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI