DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Norisināsies rokasgrāmatas “Dzīvo Latvijā” atklāšanas svētki

Ceturtdien, 20. jūnijā, Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā plkst. 15.00 notiks rokasgrāmatas “Dzīvo Latvijā” atklāšanas svētki. Grāmatas atklāšanā piedalīsies grāmatas autores Daina Alužāne un Ieva Jātniece, kā arī Kultūras ministrijas, Sabiedrības integrācijas fonda pārstāvji un tulkotāja un mūziķe Viktorija Prituļaka.

2023. gada nogalē un 2024. gada sākumā biedrība “Gribu palīdzēt bēgļiem” sadarbībā ar rokasgrāmatas autorēm rīkoja sešas “Dzīvesstāstu nometnes” Ukrainas cilvēkiem Latvijā. Tajās piedalījās gandrīz 60 dalībnieku, lielākoties ukraiņi, kuri par savām mājām šobrīd uzskata Latviju – Liepāju, Alūksni, Krāslavu, Tukumu, Ogri, Jūrmalu, Ventspili, Salaspili, Ķekavu, Rēzekni, Smilteni, Rīgu un daudzas citas vietas. Kopā ar kopienu aktīvistiem no Latvijas nometnēs norisinājās diskusijas par dzīvi Latvijā un Ukrainā, dažādām dzīves pieredzēm, kopīgo un atšķirīgo.

Nometnes iedvesmoja rokasgrāmatas “Dzīvo Latvijā” tapšanu. Tā izdota, lai sekmētu pilnvērtīgu Ukrainas cilvēku iekļaušanos Latvijā neatkarīgi no tā, cik ilgs šis laiks būs. Ukraiņi atraduši savas mājas visos Latvijas novados, ved tajos uz skolām bērnus, strādā, dibina savus uzņēmumus un biedrības. Rokasgrāmatā apkopotie pieredzes stāsti, atkāpes ieskatā vēsturē un piemēri palīdzēs labāk izprast dzīvi Latvijā. Vienlaikus rokasgrāmata var būt nozīmīga Latvijas kopienu līderiem un pašvaldībām kā noderīgs resurss par vietējām un eiropeiskām vērtībām.

Rokasgrāmatas autores darbojas biedrībā “Kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas””. Daina Alužāne ir biedrības valdes priekšsēdētāja, viņa veido kopienu kustību Sēlijā. Ieva Jātniece ir biedrības idejas autore un arī biedrības “Ūdenszīmes” vadītāja.

Rokasgrāmata drukātā versijā būs pieejama kopienu aktīvistiem, pašvaldībām un Ukrainas bēgļu biedrībām Latvijā, elektroniski no 20. jūnija biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" tīmekļa vietnē www.gribupalidzetbegliem.lv.

Grāmata izdota ar Eiropas Savienības atbalstu Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda Tematiskā Mehānisma Ārkārtas palīdzības (“Emergency Assistance”) projekta Nr. HOME-2022-AMIF-AG-EMAS-TF1-LV-0012 – UA-SUP ietvaros. “Dzīvesstāstu nometnes” nometņu veidošanu atbalstīja arī ANO Bēgļu aģentūra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI