DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Iepriekš nepieredzēta prāta vētra “Latvijas ekonomika: sacensība ar sevi vai kaimiņvalstīm?” 

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicina politiķus un iedzīvotājus savos kalendāros rezervēt 6.jūlija pēcpusdienu, lai sarunu festivālā LAMPA, Cēsīs, apmeklētu iepriekš nepieredzētu prāta vētru. Latvijas ekonomika jau ilgu laiku stagnē, taču ir uzņēmumi, kas arī šajos apstākļos demonstrē attīstības izrāvienu. Ko valsts pārvalde var mācīties no uzņēmējdarbības un kādus scenārijus varam prognozēt Latvijas nākotnei? Soļu celiņu valsts attīstībai zīmēsim sarunu pasākumā “Latvijas ekonomika: sacensība ar sevi vai ar kaimiņvalstīm?” 

LDDK viceprezidents, AS “CleanR Grupa” padomes priekšsēdētājs Guntars Kokorevičs: “Latvijā ir uzņēmumi, kas var sacensties un izvirzīties priekšgalā Baltijas un starptautiska līmeņa konkurentiem, un mums jāsaprot, kādus konkurētspēju veicinošus paņēmienus iespējams pārnest no uzņēmējdarbības uz valsts pārvaldi. Latvijai ir potenciāls tieši šobrīd, pieņemot drosmīgus lēmumus, panākt ekonomikas strauju izaugsmi, un mēs nevaram atļauties gaidīt labākus laikus, lai to darītu.”  

Darba devējiem, pētniekiem un Latvijas Bankai ir svarīgas sarunas, kas noved pie rezultātiem. 6.jūlijā no pl.15.00-16.30 domnīcas “LaSER” valdes priekšsēdētāja, Latvijas Universitātes asociētā profesora Dauņa Auera virsvadībā definēsim soļu celiņu ekonomikas un labklājības izaugsmei, kas Latviju transformēs Baltijas Tīģera veidolā. Sarunā piedalīsies LDDK viceprezidents G.Kokorevičs, Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, biedrības “Ar pasaules pieredzi Latvijā” valdes loceklis Roberts Alhimionoks, kā arī jaunuzņēmumu vides pārstāvis, kura vārdu atklāsim jūlija sākumā. 

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks: “Mēs esam daļa no Eiropas, tādēļ orientējamies uz partneriem un tirgiem, kas padara mūs stiprus un pret krīzēm noturīgus, un, skatoties uz Latviju, potenciāls, ko mums izmantot kā valstij, sabiedrībai, uzņēmumiem, iedzīvotājiem, vēl ir ļoti liels.”  

Šogad publicētajā domnīcas “LaSER” ziņojumā “Latvija 2040. Četri nākotnes scenāriji” Daunis Auers un Uldis Spuriņš piedāvā četrus Latvijas nākotnes scenārijus, ilustrējot dažus no veidiem, kā dažādi virzītājspēki var mijiedarboties, radot izaicinājumus un iespējas lēmumu pieņēmējiem. Šie scenāriji dod iespēju apspriest un apzināt uzdevumus, kas nepieciešami konkrētu rezultātu sasniegšanai Latvijas ekonomikas un sabiedrības attīstībai un labklājībai. 6.jūlija pasākumā noskaidrosim arī klausītāju vērtējumu par to, kur Latvija ir šobrīd, un kur visi kopā gribam un varam nonākt. 

LDDK divu dienu programma sarunu festivālā LAMPA ir iespējama, pateicoties LDDK biedriem: mūsu lieldraugiem - AS “Laflora” un AS “CleanR Grupa”; sarunu pasākumu atbalstītājiem -  SIA “Karavela”, SIA “STIGA RM”, AS “Balticovo” un “RIMI Latvia”, kā arī sadarbības partneriem: Latvijas Bankai un domnīcai “LaSER”. 

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir ietekmīgākā un lielākā darba devējus pārstāvošā organizācija Latvijā. Jau vairāk nekā 30 gadus nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis, sociāli - ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai un pārstāv darba devēju intereses Saeimā un divpusējās sarunās ar nozaru ministrijām.  

LDDK apvieno darba devēju un nozaru asociācijas, kā arī uzņēmumus ar 50 un vairāk darbiniekiem. LDDK biedri kopā nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju. Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī LDDK sadarbojas ar citu valstu darba devēju un uzņēmēju organizācijām un sociālā dialoga ietvaros sekmē Latvijas uzņēmējdarbības attīstību un uzņēmumu konkurētspēju Eiropā un pasaulē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI