DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Likumsargi Brocēnos aptur jaunieti, kurš pārvietojās ar zagtu automašīnu

Valsts policijas un Saldus novada pašvaldības policijas amatpersonas nedēļas nogalē, naktī no 14. uz 15.jūniju Brocēnos apturēja nepilngadīgu jaunieti, kurš, būdams alkohola reibumā un bez tiesībām, no policistiem bēdzis ar zagtu automašīnu. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un administratīvo pārkāpumu procesi.

15.jūnija naktī Valsts policijā saņemta informācija, ka Brocēnos, kādā īpašumā notikusi automašīnas “Audi” zādzība. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas ieradās notikuma vietā ap pulksten 01.00, kur policistus sagaidīja izsaucējs.

Pilngadīgais jaunietis paskaidroja policistiem, ka alkohola koplietošanas laikā paziņa vairākkārtēji bija prasījis automašīnas “Audi” atslēgas, taču jaunietis tās nav devis, norādot, ka abi ir lietojuši alkoholu un var sanākt problēmas, taču, kad jaunietis devies gulēt, viņa paziņa šo automašīnu, kura īpašumā atradās neaizslēgta un ar aizdedzes atslēgām salonā, nozadzis.

Sarunas laikā policists saklausīja, ka īpašuma virzienā tuvojas policijas operatīvais transportlīdzeklis ar ieslēgtām speciālām gaismas un skaņas signāliem un lielā ātrumā bēgošs auto ar pastiprinātu skaņu. Dzirdētais liecināja par to, ka bēgošais auto visticamāk ir nozagtā automašīna, jo iesniedzējs bija norādījis, ka automašīnai “Audi” ir bojāts izpūtējs, tāpēc skaņa ir pastiprināta.

Likumsargi nekavējoties iesēdās Valsts policijas dienesta transportlīdzeklī un devās apturēt bēgošo transportlīdzekli, pamanot, ka Saldus novada pašvaldības policijas darbinieki uzsākuši pakaļdzīšanos bēgošajam “Audi”, pamatojoties uz iedzīvotāju sūdzībām par to, ka Brocēnos naktsmieru traucē automašīna, kurai, iespējams, nav izpūtējs un vēlāk saņemot apstiprinājumu no Valsts policijas, ka šis auto, iespējams, ir zagts. Valsts un pašvaldības policijas amatpersonas turpat, netālu transportlīdzekli apturēja un, veicot alkohola pārbaudi automašīnas vadītāja izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 1,30 promiļu reibumā, un pārvietojies bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Ņemot vērā to, ka jaunietis, kurš vadīja automašīnu, nav sasniedzis pilngadību, likumsargi sazvanīja jaunieša mammu, kurai notikuma vietā izstāstīta situācija.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par automašīnas zādzību un transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, kā arī divi administratīvo pārkāpumu procesi par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu) un par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI