DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ropažu novadā atklāta nelikumīga alkohola ražotne

Publicitātes foto

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonas šā gada maijā Ropažu novadā atklāja nelikumīgu alkohola ražotni, kas bija ierīkota privātmājas teritorijā. Tur alkohols tika izgatavots no dezinfekcijas līdzekļa. Uz aizdomu pamata par nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražošanu, glabāšanu un pārvietošanu likumsargi aizturēja trīs personas. Veicot vairākas kratīšanas, tika konstatēti un izņemti 1005 litri dažādas krāsas šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kā arī alkohola ražošanas iekārta.

2024. gada 2. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas darbinieki kriminālprocesā, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 221./2 panta 3. daļas, pārbaudīja informāciju par alkoholisko dzērienu nelikumīgu ražošanu, uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju lielā apmērā Ropažu novadā, Stopiņu pagastā, Vālodzēs.

Noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī tika aizturētas trīs personas – 1966., 1975. un 1975. gadā dzimuši vīrieši. Veicot astoņas sankcionētas kratīšanas, tika konstatēti un izņemti ap 1005 litri dažādas krāsas šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, 50 litru sīrupveida šķidruma, 15 litri dažādas piedevas, kas paredzētas dažāda veida alkohola izgatavošanai, piemēram, ruma, viskija, balzama, brendija utt.

Pēc neatliekamo procesuālo darbību veikšanas, personas tika ievietotas īslaicīgās aizturēšanas vietā. Viena no aizturētajām personām iepriekš ir jau nonākusi policijas redzeslokā par analoģisku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Aizdomās turētajiem vīriešiem tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šīs personas nelikumīgo alkoholu bija paredzējušas realizēt tā saucamajās “točkās” Rīgas reģiona teritorijā, par apmēram 7 līdz 8 eiro litrā. Jāuzsver, ka izņemtais alkohols ir bīstams cilvēka dzīvībai un veselībai, jo pēc veiktajām ekspertīzēm tika noskaidrots, ka ražošanas laikā, lai iegūtu alkoholiskos dzērienus, tika izmantots dezinfekcijas līdzeklis, kas satur tehnisko spirtu. Eksperta atzinums liecina, ka atsavinātais šķidrums ir etilspirtu saturošs šķidrums ar specifisku spirtu smaržu, gaistošo piemaisījumu – izopropilspirtu (izopraponolu un 2-propanolu).

Šobrīd kriminālprocesā tiek veiktas dažādas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Ja Jūsu rīcībā ir informācija par personām un faktiem saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu un alkohola apriti, aicinām informēt Valsts policiju, rakstot e-pastu: krpp3b1n@riga.vp.gov.lv vai nosūtot iesniegumu elektroniski portālā Latvija.gov.lv, apstiprinātu ar e-Parakstu, vai arī iesniedzot to tuvākajā Valsts policijas iecirknī! Anonimitāte ir garantēta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI