DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Turpmāk PMLP uzturēšanās atļauju noformēšanas pakalpojumus sniegs teritoriālajās nodaļās 

Ņemot vērā, ka pakāpeniski ir ievērojami samazinājies to Ukrainas civiliedzīvotāju skaits, kuriem nepieciešami Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (turpmāk – Pārvaldes) pakalpojumi, no 2024. gada 27. jūnija Pārvalde pārtrauks darbību Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem (turpmāk – Centrs). Taču jau no 1. jūlija pakalpojumus Ukrainas civiliedzīvotājiem Rīgā turpinās sniegt četrās Pārvaldes teritoriālajās nodaļās – Rīgas 1. nodaļā, Rīgas 2. nodaļā, Rīgas 3. nodaļā un Rīgas 4. nodaļā. Pakalpojums tiks sniegts “dzīvās rindas” kārtībā, klientiem vēršoties pie Pārvaldes klientu apkalpotājiem nodaļu informācijas centros.  

“Pārvalde augsti novērtē Centra ieguldījumu un pateicas par sadarbību Rīgas valstspilsētas pašvaldībai. Mūsu veiksmīgā sadarbība bezprecedenta krīzes situācijā ļāva sniegt nepieciešamo atbalstu lielam Ukrainas civiliedzīvotāju skaitam, kā arī pierādīja, ka ārkārtas situācijās šāds plaša mēroga sadarbības modelis var efektīvi darboties. Šobrīd Pārvaldes mērķis ir elastīgi reaģēt uz apstākļu maiņu – klientu skaita samazinājumu – un turpināt sniegt pakalpojumus Ukrainas civiliedzīvotājiem, saimnieciski izmantojot pieejamo finansējumu,” uzsver Pārvaldes priekšniece Maira Roze. 

Mainot pakalpojumu sniegšanas vietu, tiks optimizēti šim mērķim nepieciešamie finanšu un personāla resursi, turklāt Ukrainas civiliedzīvotāji pakalpojumu varēs saņemt ērtāk – jebkurā no četrām Rīgā esošajām nodaļām. Pakalpojumu klāsts netiks mainīts – klienti arī turpmāk varēs  noformēt uzturēšanās atļaujas ar tiesībām uz nodarbinātību, iesniegt informāciju ziņu iekļaušanai Fizisko personu reģistrā, deklarēt dzīvesvietu un pieteikties personas koda piešķiršanai. 

Plašāka informācija par turpmāko pakalpojumu saņemšanas procesu pieejama Pārvaldes tīmekļa vietnes www.pmlp.gov.lv sadaļā “Atbalsts Ukrainai” vai zvanot uz informatīvo tālruni  67209400. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI