DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs ar pašvaldībām pārrunā civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas pilnveidošanu 

Trešdien, 29. maijā, norisinājās Iekšlietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) gadskārtējās sarunas. Sarunas vadīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.  

Sarunu laikā R.Kozlovskis ar LPS pārstāvjiem pārrunāja iespējamos risinājumus civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas pilnveidošanai, tai skaitā iespējamo civilās aizsardzības struktūrvienību izveidi pašvaldībās un iespējamo finansējumu; par patvertnēm un īslaicīga patvēruma būvēm, to izbūves un pielāgošanas iespējāms, kā arī informācijas aprites algoritmu starp valsts iestādēm un pašvaldību Civilās aizsardzības komisijām. 

Tāpat tikšanās laikā abas puses pārrunāja pašvaldību policijas kapacitāti un sadarbību ar Valsts policiju, valsts robežas infrastruktūras izbūves jautājumus, infrastruktūras attīstības projektu īstenošanu iekšlietu nozarē un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbības nodrošināšanu reģionos. Tika pārrunāta arī Ugunsdrošības, ugunsdzēsības un glābšanas darbu likumprojekta virzība un ugunsdrošības prasību uzraudzība pašvaldības publiskajos objektos. 

Tikšanās laikā LPS pārstāvji atbalstīja iekšlietu nozares dienestu struktūrvienību spēju stiprināšanai virzāmās budžeta prioritātes Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm atlīdzības sistēmas pilnveidošanu, Valsts drošības dienesta darbības prioritāro jomu stiprināšanu, valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības paaugstināšanu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.  

Tāpat no LPS puses tika atbalstīta iekšlietu nozares iestāžu spēju stiprināšana valsts pārvaldes atlīdzības reformas ietvaros, katastrofu pārvaldības centru būvniecība, infrastruktūras izveide iekšlietu dienestu reaģēšanas spēju stiprināšanai, kā arī ārējās robežas tehniskās infrastruktūras izveide. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI