DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. maijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Drosme, patriotisms un komanda – OMEGA izsludina jaunu kandidātu atlasi

“Mēs esam šeit, lai jums būtu droši!” – ar šādu saukli un jaunu video Valsts policijas Pretterorisma vienība OMEGA izsludina kandidātu atlasi, aicinot pieteikties interesentus, kuri sevi redz Vienības sastāvā. Ja esi drosmīgs, mērķtiecīgs un gatavs pilnveidoties, arī tu vari kļūt par daļu no šīs profesionālās un elitārās komandas, lai rūpētos par Latvijas un tās iedzīvotāju drošību! Turklāt kopš šī gada ir mazliet mainījušies izglītību definējošie uzņemšanas nosacījumi, tādējādi dodot plašākas iespējas piesaistīt savām rindām jaunus, spēcīgus un enerģiskus kandidātus.

Vienības mugurkaulu veido augstas raudzes profesionāļi ar dažādu iepriekšējo profesionālo pieredzi. Viņus raksturo neatlaidība, drosme un precizitāte, viņu spēks slēpjas viņu saliedētībā un savstarpējā uzticībā, strādājot kopējai misijai – sabiedrības drošībai. Lai stiprinātu savas rindas ar jauniem un enerģiskiem komandas biedriem, Valsts policijas Pretterorisma vienība OMEGA aicina pieteikties pretendentus, kuri nākotnē sevi redz drosmīgā profesijā un Vienības sastāvā!

  • No pretendentiem Vienības kaujinieki sagaida mērķtiecību, labu psiholoģisko noturību un fizisko sagatavotību. Jāizceļ gan, ka absolūti nav jābūt “sporta meistaram” vai spēka vīram, tikai vēlmei pilnveidoties un ieguldīt savā izaugsmē.
  • Savukārt, lai paplašinātu iespējamo pretendentu loku, no šī gada būtiskas pārmaiņas ir ieviestas izglītības prasībās. Ja iepriekš pretendentam vajadzēja būt jau iegūtai vismaz pirmā līmeņa augstākajai izglītībai, tad šobrīd potenciālajiem kandidātiem jābūt vismaz uzsāktam augstākās izglītības ieguves ceļam.
  • retendenti nedrīkst būt arī krimināli sodīti.
  • Iepriekšējā pieredze un šī brīža izvēlētais profesionālais ceļš nebūs tik noteicošs, jo visi kandidāti tiks profesionāli apmācīti un sagatavoti. Vienlaikus iespēja dienēt Pretterorisma vienībā ir arī pretendentiem, kuri tagad vai iepriekš savu karjeru ir saistījuši ar iekšlietu vai aizsardzības dienestiem.

Vai esi pietiekami drosmīgs, lai pievienotos Pretterorisma vienībai OMEGA? Piepildi savu mērķi, sūtot motivētu pieteikumu un CV uz e-pasta adresi omega13@vp.gov.lv.

Nu jau mazliet vairāk nekā 30 gadus Valsts policijas Pretterorisma vienība OMEGA ir būtiska daļa no kopējā valsts drošības pamata. Tā ir speciāli apmācīta un ekipēta vienība, kura šobrīd veic vienus no sarežģītākajiem uzdevumiem, kas saistās ar paaugstinātu bīstamību, tostarp ķīlnieku atbrīvošanu, īpaši bīstamu noziedznieku aizturēšanu, sprāgstvielu meklēšanu un citus uzdevumus.

Lai gan lielākoties viņu darbs ir sabiedrības acij neredzams, gandarījums par paveikto ir neatsverams. Daudz par viņiem stāstīt nedrīkst, bet lepoties gan – tāpēc sadarbībā ar režisoru un video mākslinieku Edgaru Trankali un mūziķi Arvi Reiku tapis jauns Vienības video un dziesma. Atskatoties uz trīs Vienības desmitgadēm, brīžiem arī raugoties ar pašu omegiešu acīm, video un vārdos ietērpts svarīgākais par Vienību – drosme, patriotisms un komanda, kas strādā kā viens mehānisms jebkādos apstākļos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI