DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas stenda šāvēji 16. vietā Eiropas junioru čempionātā

25. maijā Itālijā, Lonato Latvijas stenda šaušanas junioru izlases dalībnieki Eiropas čempionātā startēja jaukto pāru sacensībā apaļajā stendā.

Zane Zvaigzne pārī ar Ričardu Zorovu sašāva 125 mērķus no 170 un ierindojās 16.vietā. Otrs Latvijas duets Raiens Lukass Kukutis un Santa Upelniece sašāva 117 mērķus un bija deviņpadsmitie. Šajā disciplīnā zelta medaļas finālā Itālija bija spēcīgāka par Slovākijas komandu, bet bronzas medaļas duetam no Gruzijas.

Latvijas Šaušanas federācija jau ziņoja, ka individuālajā vērtējumā apaļajā stendā Dainis Upelnieks izcīnīja 10.vietu Eiropas čempionātā. Savukārt Zane Zvaigzne, uzlabojot savu personīgo rekordu par trim punktiem, sašāva 111 mērķus no 125 un izcīnīja augsto 9.vietu junioru konkurencē. 

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē nedaudzajiem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Publicitātes attēls

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI