DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Latvijas Televīzija iegūst tiesības pārraidīt nozīmīgākos FIBA basketbola turnīrus

FOTO: FIBA

Latvijas Televīzija (LTV) kā Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) dalīborganizācija ieguvusi tiesības no 2025. gada novembra līdz 2029. gadam pārraidīt FIBA nozīmīgākos basketbola turnīrus, nodrošinot iespēju skatītājiem bez ierobežojumiem redzēt arī visas Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlašu spēles.

EBU un FIBA vienošanās līdzjutējiem visā Eiropā sniegs iespēju sekot līdzi svarīgākajām vīriešu un sieviešu basketbola valstvienību sacensībām FIBA Pasaules kausā, FIBA Eiropas čempionātā, FIBA Pasaules kausa un FIBA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros, kā arī FIBA Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros. Lielo turnīru tiešraidēs sabiedriskie mediji atspoguļos ne tikai grupu spēles, bet arī ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālus.

“Ar Latvijas hokeja, futbola un tagad arī basketbola nacionālo izlašu spēļu pārraides tiesību iegūšanu Latvijas Televīzija 2025. gadā nu jau kā vienotā sabiedriskā medija sastāvdaļa visās satura platformās gan lineārās apraides ēterā, gan digitālajā vidē nodrošinās Latvijas sabiedrībai iespējas just līdzi Latvijas nacionālo izlašu startiem Eiropas un pasaules mēroga sacensībās. Esam pārliecināti, ka spēļu pieejamība priecēs ne tikai izlašu uzticamos līdzjutējus, bet ļaus piesaistīt arī jaunus atbalstītājus,” teic LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

LTV Sporta redakcijas vadošā producente, EBU Sporta komitejas biedre Dace Klagiša: “Gandarījums, ka kopīgiem spēkiem, LTV un citām Eiropas sabiedriskajām raidorganizācijām sadarbojoties EBU ietvaros, ir izdevies panākt EBU un FIBA līguma noslēgšanu. Ikvienam skatītājam šī vienošanās ļaus bez ierobežojumiem LTV ēterā un digitālajās platformās redzēt basketbola spēļu tiešraides, spēļu studijas, intervijas, aizkulises un citu LTV veidoto oriģinālsaturu.”

EBU un FIBA četru gadu līgums paredz, ka valstvienību basketbola spēles būs skatāmas 19 EBU dalīborganizāciju platformās Beļģijā, Kiprā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Gruzijā, Ungārijā, Islandē, Latvijā, Lietuvā, Portugālē, Slovākijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā un Ukrainā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI