DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina piedalīties otrajā Rīgas civilās aizsardzības seminārā

Trešdien, 8. maijā, ar otro semināru turpināsies Rīgas domes iedzīvotāju informēšanas kampaņa un semināru cikls par civilo aizsardzību ’’Rīgas civilās aizsardzības plāns – pārzini un līdzdarbojies!’’.  

“Ātra precīzas un pareizas informācijas iegūšana ārkārtas situācijās ir kritiski svarīga iedzīvotājiem, lai labāk spētu aizsargāt sevi un apkārtējos,” uzsver Rīgas vicemēre Linda Ozola, aicinot piedalīties seminārā, kurā ar praktiskiem ieteikumiem iedzīvotājiem dalīsies valsts un pašvaldības vadošie jomas eksperti, kā arī CERT.lv kiberdrošības eksperts Gints Mālkalnietis un tehnoloģiju entuziasts Elviss Strazdiņš. 

Seminārs ’’Informācijas saņemšana un dezinformācijas riski – ieteicamā rīcība, kas pasargā’’ būs otrais no astoņiem pašvaldības organizētajiem semināriem, kurā iedzīvotājus informēs par informācijas saņemšanas veidiem un ieteicamo rīcību apdraudējuma gadījumā. Nozares eksperti informēs iedzīvotājus par metodēm, kādas var izmantot agresora valstis hibrīdkara gadījumā, kā arī kur var iegūt ticamu informāciju par rīcību apdraudējuma gadījumā. Eksperti arī sniegs padomus iedzīvotājiem kā var atšķirt viltus ziņas un kuri informācijas kanāli ir uzticami gan šobrīd ikdienā, gan arī militāra apdraudējuma vai kara gadījumā.   

Seminārs norisināsies 8. maijā no plkst. 18.00 līdz 20.00 un būs  skatāms tiešsaistē pašvaldības tīmekļvietnē www.riga.lv un Facebook kontā @riga.lv. Tiešsaistei būs pieejams surdotulkojums. Savukārt uzdot jautājumus ekspertiem varēs tikai tie rīdzinieki, kas seminārā piedalīsies klātienē Rīgas domes Sēžu zālē. Ņemot vērā, ka sēdvietu skaits zālē ir ierobežots, sava dalība semināram klātienē jāpiesaka, aizpildot reģistrācijas anketu: https://forms.office.com/e/Sj7ZmfRJd5  

Tiklīdz tiks sasniegts maksimālais dalībnieku skaits, reģistrācijas anketa tiks slēgta.  

Civilās aizsardzības plāns izstrādāts sadarbībā ar plašu ekspertu loku no Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Nacionāliem Bruņotajiem spēkiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, tādēļ pašvaldības organizētajiem semināriem tiks pieaicināti arī šo jomu eksperti, kuri skaidros savā kompetencē esošos jautājumus. 

Rīgas civilās aizsardzības plāns pieejams mājas lapā riga.lv, kā arī tur tiks publicēti semināru ieraksti un citi noderīgi informatīvi materiāli. 

Semināra ’’Informācijas saņemšana un dezinformācijas riski – ieteicamā rīcība, kas pasargā’’ programma: 

  • Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces Lindas Ozolas uzruna; 
  • 72h soma - mīti un patiesība/ Rīgas domes Civilās aizsardzības pārvaldes vadītājs Gints Reinsons; 
  • Manipulācijas metodes informācijas telpā/ Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta vadītājs Rihards Bambals; 
  • Kiberdrošība/ CERT.lv Kiberdrošības eksperts Gints Mālkalnietis; 
  • Dezinformācijas praktiskie piemēri/ Programmatūras inženieris, tehnoloģiju entuziasts Elviss Strazdiņš; 
  • Klātienē esošajiem dalībniekiem pēc semināra noslēguma būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus ekspertiem.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome 27. martā vienbalsīgi pieņēma jauno galvaspilsētas civilās aizsardzības plānu, kurā izstrādāti algoritmi un sniegti konkrēti padomi, kā rīkoties iedzīvotājiem dažādās krīzes situācijās, tostarp militāra apdraudējuma gadījumā. Rīga ir pirmā publiskā sektora iestāde, kas savā civilās aizsardzības plānā ir iekļāvusi praktisku informāciju iedzīvotājiem, kā sagatavoties un rīkoties militāra apdraudējuma gadījumā, tādēļ šā gada garumā notiks dažādas izglītojošās aktivitātes un semināri, aicinot rīdziniekus mācīties uz līdzdarboties. 

Informējam, ka semināra laikā fotografēs un filmēs. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātei sociālajos tīklos un sabiedrības informēšanai. Fotogrāfijas tiek uzglabātas Rīgas domes FLICKR kontā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI