DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas komandai 1.vieta Eiropas jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona finālā šaušanā

Publicitātes foto

19. un 20.aprīlī Lietuvā, Alitus norisinājās Eiropas Jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona fināls šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem.

Pēc divu dienu sacensībām par Eiropas Jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona uzvarētājiem kļuva Latvijas jaunie sportisti. Zviedrijas komandai 2.vieta. Latvijai un Zviedrijai ceļazīmes uz Eiropas Jaunatnes līgas finālu rudenī. Trešā vieta Lietuvas jauniešiem.

Sacensību pirmajā dienā Latvijas komanda ar 18 pret 6 uzveica Igaunijas sportistus un ar 17 pret 7 Norvēģijas šaušanas sporta vienaudžus. Sacensību otrā diena iesākās ar salīdzinoši saspringtāku maču pret Zviedriju. Tomēr mūsu jauniešu psiholoģiskā noturība bija spēcīgāka un izcīnīta uzvara pār Zviedrijas komandu ar 13 pret 11. Sacensību pēdējā mačā pārliecinoša uzvara pār Lietuvas sportistiem – 21 pret 3.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli Latviju Eiropas Jaunatnes līgas Ziemeļu reģiona finālā pārstāvēja Daugavpils sporta skolas audzēknis Elvis Pavlovskis (trenere Jevgenija Goršalatova), Dobeles sporta skolas audzēkņi Kristiāna Agule, Kārlis Bleidelis, (treneris Vilnis Celmiņš) un Tukuma sporta skolas audzēkne Alise Dvarišķe (treneris Zigfrīds Markainis).

Kopumā Eiropas Jaunatnes līgas sacensības tiek organizētas trīs reģionos un sastāv no trīs posmiem - līdz martam ilga kvalifikācijas periods, kura laikā tika noskaidrotas 5 labākās komandas katrā reģionā gan pistoļu, gan šauteņu konkurencē. Šaušanā ar pneimatisko pistoli Ziemeļu reģiona finālā iekļuva Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas un Zviedrijas komandas. Reģiona finālā visas komandas sacentās katra ar katru, tas nozīmēja četrus startus divās dienās. Eiropas Jaunatnes līgas finālā iekļūst 8 komandas - 2 labākās komandas no katra reģiona, viena 3. vietas ieguvējkomanda un valsts, kas organizē finālturnīru. Eiropas Jaunatnes līgas 2024.gada fināls notiks rudenī

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI