DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Mežizstrādes un finiera ražošanas uzņēmums SIA “Stiga RM” plāno pārņemt kokzāģētavu “Norupe”

Konkurences padome (KP) saņēma SIA “Stiga RM” apvienošanās ziņojumu par izšķirošas ietekmes gūšanu pār SIA “Rīgas meži” kokzāģētavu “Norupe”.

SIA “Stiga RM” pašreiz darbojas mežizstrādes un finiera lokšņu, kā arī paneļu ražošanas nozarē. Turpretī kokzāģētava “Norupe” ir viena no Rīgas valstspilsētai piederošās kapitālsabiedrības SIA “Rīgas meži” organizatoriski saimnieciskajām darbības vienībām, kuras darbības veids ir zāģmateriālu ražošana un tirdzniecība.

Balstoties uz apvienošanās ziņojumā sniegto informāciju, apvienošanās dalībnieku darbība Latvijas teritorijā notiek koksnes resursu ieguves, pārstrādes un tirdzniecības nozarē.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem KP jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz trim mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Tirgus dalībnieki vai citas ieinteresētās puses, kas vēlas sniegt viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz konkurenci, aicināti līdz 23.04.2024. sazināties ar KP vecāko ekonomistu Andri Vītolu (andris.vitols@kp.gov.lv, +371 68806489) vai aizpildīt zemāk esošo anketu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI