DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Inese Lībiņa-Egnere Parīzē tiksies ar Francijas tieslietu ministru un OECD ģenerālsekretāru 

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere no š.g. 18. līdz  19. martam darba vizītē Parīzē tiksies ar Francijas tieslietu ministru Ēriku Diponu–Moreti un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Matiasu Kormanu.  

Tiekoties ar Francijas tieslietu ministru, plānots apspriest atbalstu Ukrainai, lai atgrieztu ģimenēs vismaz 20 000 Krievijas nežēlīgi nolaupītos ukraiņu bērnus, nākamās iespējamās Eiropas Komisijas politiskās prioritātes tieslietu jomā, kā arī sadarbības iespējas jaunās Tieslietu akadēmijas ietvaros, kas darbu Latvijā uzsāks 2025.gada sākumā.  

Savukārt ar OECD ģenerālsekretāru plānots apspriest ekonomikas pārskata par Latviju rezultātus, kā arī Latvijai izvirzītajās rekomendācijas tieslietu jomā, kas vērtējamas kā pozitīvas. Zināms, ka gala versiju pārskatam par Latviju OECD ģenerālsekretārs plāno prezentēt š.g. 25.aprīlī Rīgā. 

Vizītes ietvaros tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere arī apmeklēs Francijas Valsts Padomi. Valsts padome ir padomdevēja institūcija Francijas valdībai likumdošanas jautājumos, kuras funkcija ir patstāvīgi izvērtēt valdības aktu atbilstību Francijas likumiem un starptautiskajām tiesību normām, galvenokārt, Eiropas Savienības tiesību aktiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI