DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 24 ugunsgrēki 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13. marta plkst. 6.30 līdz 14. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā 11 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 03.43 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jēkabpils novada Salas pagastu, kur divstāvu koka dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 un ēkas ārsiena 10 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki.  

Plkst. 22.39 VUGD saņēma izsaukumu uz Metalurgu ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0,1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. Degšana tika likvidēta pirms VUGD ierašanās. 

Plkst. 20.25 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Dārza ielu Smiltenē, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā pie krāsns dega malka un sadzīves mantas 1 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās viens cilvēks un liesmas ar ugunsdzēsības aparātu apdzēsa kaimiņš. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas, kā arī degušo malku iznesa ārā no dzīvokļa. 

Aizvadītajā diennaktī plašākie kūlas ugunsgrēki dzēsti: 

  • Ropažu novada Stopiņu pagastā sausā zāle dega 3 hektāru platībā; 
  • Jēkabpils novada Krustpils pagastā dega kūla 1 hektāra platībā. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dzīvojamā māja, malkas šķūnis, sodrēji divu ēku dūmvados, mājas ārsienas stūris, divas vieglās automašīnas, sadzīves mantas, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, plastmasas trauks, zaru kaudze un atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI