DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Rīt ministrs Kaspars Melnis ar Igaunijas klimata ministru pārrunās energoapgādes drošības jautājumus 

Ceturtdien, 14. martā klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis dosies vizītē uz Igauniju (Paldiski un Tallinu), kur aizvadīs tikšanos ar Igaunijas Republikas klimata ministru Kristenu Mikhalu (Kristen Michal). Dienaskārtībā plānots pārrunāt aktuālo situāciju par Igaunijas-Somijas starpsavienojuma (“Estlink2”) ātrāku remontdarbu pabeigšanu un tā darbības atjaunošanu. Sarunas laikā tiks pārrunāta arī Latvijas un Igaunijas sadarbība Paldiski sašķidrinātā dabasgāzes termināļa izmantošanā.   

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis uzsver: “Enerģijas pieejamība un energoresursu cenu stabilitāte patērētājiem ir būtiski enerģētiskās drošības jautājumi gan Latvijā, gan Baltijas reģionā kopumā. Aktīva reģionālā sadarbība un koordinēta rīcība ir stratēģiski svarīga. Rīt ar Igaunijas kolēģiem pārrunāsim ar energoapgādi aktuālos jautājumus Baltijas reģionā – gan saistībā ar atslēgšanos no Krievijas-Baltkrievijas energosistēmas, gan, kā sokas ar  elektroenerģijas kabeļa “Estlink2” remontdarbu gaitu un citām enerģētikas nozares aktualitātēm.” 

Vizītes ietvaros piedalīsies arī Latvijas pārvades sistēmas operators AS “Augstsprieguma tīkls”, kā arī dabasgāzes sistēmas operators AS “Conexus Baltic Grid”. Tikšanās laikā tiks pārrunāta sinhronizācijas projekta attīstība, Igaunijas-Somijas gāzesvada “Balticconnector” un elektroenerģijas starpsavienojuma “Estlink 2” remontdarbu gaita. Vienlaikus tiks pārrunātas kodolenerģijas perspektīvas reģionā, raugoties uz  to, kā potenciālu stabilu ģenerējošo bāzes jaudu avotu. Vizītes laikā tiks apmeklēta arī Igaunijas sistēmas operatora “Elering” Paldiski kompresora stacija.  

KEM atgādina, ka 2023. gada 12. maijā Latvija un Igaunija parakstīja memorandu par sadarbību kopīgai Paldisku sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izmantošanai.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI