DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Starptautisko Privāttiesību unifikācijas institūts apstiprina jauno Finanšu komitejas sastāvu

Pirmdien, 11.martā, Romā Starptautisko Privāttiesību unifikācijas institūta  (UNIDROIT) Ģenerālās asamblejas 83. sesijas laikā tika apstiprināts jauns Finanšu komitejas sastāvs. Pēc Latvijas iniciatīvas dalībvalstis pieņēma lēmumu par Krievijas Federācijas izslēgšanu no atkārtotas iecelšanas Finanšu komitejas locekļa amatā. 

Institūta Finanšu komiteja pilda tā finanšu pārvaldības un resursu efektīvu izmantošanas funkcijas – sagatavo budžetu un veic grozījumus tajā, kā arī veic novērtējumu par Institūta finanšu stāvokli un iespējamajiem attīstības virzieniem. Finanšu komitejas jaunais sastāvs dod iespēju organizācijai turpināt savu darbu, nodrošinot finanšu pārredzamību un efektīvu resursu pārvaldību, lai sasniegtu UNIDROIT mērķus un uzdevumus. 

Lēmums izslēgt Krievijas federāciju no Finanšu komitejas sastāva balstīts nosodot Krievijas pilna apmēra agresijas karu Ukrainā un atbalstot Ukrainu.  

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere uzsver: “Nelegālā, neprovocētā un neattaisnojamā militārā agresija pret Ukrainu diskvalificē Krieviju no jebkādas lomas organizācijā, kuras mērķis ir formulēt vienotus tiesību instrumentus, principus un noteikumus. Ukrainai nav iespējas izvēlēties savas cīņas, tāpēc arī mums nevajadzētu atļauties sev greznību tās izvēlēties. Gan ar sankcijām, gan ar Krievijas politisko izolāciju Latvija turpinās izdarīt spiedienu un paaugstināt cenu, kāda agresoram jāmaksā par agresijas karu Ukrainā. Latvija atbalstīs Ukrainu līdz tās uzvarai. Paldies valstīm, kas atbalstīja mūsu priekšlikumu. 

Vispārējai informācijai: 

Starptautisko Privāttiesību unifikācijas institūts (UNIDROIT) ir viena no ietekmīgākajām organizācijām pasaulē, kas nodarbojas ar starptautisko privāttiesību unifikāciju un harmonizāciju. Šī neatkarīgā starpvaldību organizācija ir dibināta 1926. gadā pie Nāciju Līgas organizācijas un 1940. gadā atjaunoja savu darbību saskaņā ar daudzpusējo līgumu – UNIDROIT statūtiem. Šobrīd UNIDROIT ir 65 dalībvalstis, tajā skaitā arī Latvija, kas pievienojās 2006. gadā. 

UNIDROIT mērķis ir izpētīt vajadzības un metodes privāto un, jo īpaši, komerctiesību modernizēšanai, saskaņošanai un koordinēšanai starp valstīm un valstu grupām un formulēt vienotus tiesību instrumentus, principus un noteikumus šo mērķu sasniegšanai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI