DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Rīgā cieta cilvēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7. marta plkst. 6.30 līdz 8. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 22.27 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Mores ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 m2 platībā. No dzīvokļa tika evakuēts viens cilvēks. Plkst. 23.57 degšana likvidēta. 

Plkst. 19.28 saņemts izsaukums uz Jelgavas ielu Rīgā, kur dega divstāvu neapsaimniekota koka ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg ēkas pirmais stāvs 40 m2 platībā, otrais stāvs 40 m2 platībā un bēniņi 40 m2 platībā. Kopējā degšanas platībā 120 m2. Ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš notikumā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 00.06 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 12.15 VUGD saņēma izsaukumu uz 13. janvāra ielu Rīgā, kur četrstāvu administratīvajai ēkai dega jumta karnīze un otrā stāva palodze 15 m2 platībā. No ēkas evakuēti deviņi cilvēki un suns. Plkst. 14.33 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikumā noslēdza. 

Kopumā Latvijā dzēsti jau 30 kūlas ugunsgrēki. Aizvadītajā diennaktī dzēsti divi kūlas ugunsgrēki: 

  • Dunduru ielā Daugavpilī dega kūla 1,2 hektāru platībā un zaru kaudze 20 m2 platībā; 
  • Rēzeknes novada Bērzgales pagastā kūla dega 20 m2 platībā. Degšana likvidēta pirms VUGD ierašanās.  

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama! Liesmas strauji izplatās, izraisot ugunsgrēkus, kas var skart ne tikai īpašumu, bet nodarīt arī būtisku kaitējumu apkārtējai videi! 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza mājiņa, sodrēji ēkas dūmvadā, divas vieglās automašīnas, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, grīda, ūdens sūkņa dzinējs un sadzīves mantas, būvgruži un septiņos gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI