DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicina piedalīties pedagogu un skolēnu labbūtībai veltītā vebināru ciklā 

Publicitātes foto

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros organizēs četru vebināru ciklu “eTwinning labbūtības mēnesis”, kas veltīts pedagogu un skolēnu labbūtības veicināšanai. Labbūtības mēneša laikā tiks sniegta praktiska informācijas par veidiem, kā pedagogi var uzlabot savu un skolēnu darba vidi. Tas norisināsies no 12. marta līdz 30. aprīlim.   

Atsaucoties uz Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning izvirzīto prioritāti 2023./2024. mācību gadam “Labbūtība izglītības iestādēs”, martā un aprīlī Jaunatnes strarptautisko programmu aģentūra pievērsīsies jautājumiem, kas saistīti ar labbūtību izglītības iestādēs, atzīstot tās nozīmīgumu pedagogu darba apstākļu uzlabošanā, kā arī skolēnu mācību panākumos. Pedagogu labbūtība ir svarīga ne tikai veselības un vispārējās apmierinātības ar dzīvi saglabāšanai, tā palīdz samazināt stresu un izdegšanu, veicinot profesijas ilgtspēju. Turklāt augstāka apmierinātība ar savu profesiju veicina pedagogu ieinteresētību savos darba rezultātos un veiksmīgā komunikācijā ar skolēniem, kas paaugstina skolēnu sasniegumus izglītībā.  

Vebināru tēmas un norises laiki 

  • “Sarežģīti vecāki un pedagoga labbūtība” | 12. marts 

Vecāku sarežģītai uzvedībai ir dažādi iemesli – bērnības pieredze, komunikācijas grūtības, nogurums, depresija, trauksme utt. Tomēr viņu rīcība, robežu pārkāpšanas gadījumi ietekmē gan grupas dinamiku, gan skolēna sekmes un uzvedību, gan arī pedagoga labbūtību, pat mentālo veselību. Vebinārā runās par to, kā nospraust robežas klātienes un neklātienes tikšanās reizēs, kā mainīt grupu dinamiku, kad vecāku sapulce sāk zaudēt kontroli, kā pamanīt mazos signālus, kā mazināt spriedzi komunikācijā, kā palīdzēt sev un citiem. Vebināru vadīs Līga Bērziņa (Uzvediba.lv vadītāja, biedrības Latvijas Autisma apvienība vadītāja). 

Norises laiks: 12. marts, plkst. 18:00–19:30, plašāka informācija eTwinning tīmekļvietnē. 

Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa. 

  • “Projektu pieredze: Starptautiski eTwinning projekti par labbūtību” | 27. marts 

eTwinning projektu pieredzes vebinārā prezentēs veiksmīgi īstenotus un nesen iesāktus starptautiska līmeņa mācību projektus par sociāli emocionālās kompetences attīstību un labbūtības veicināšanu skolās. Vebinārā trīs pedagoģes prezentēs projektus pirmsskolas, sākumskolas un vidusskolas vecumposmos: Ineta Aroniete (Jūrmalas pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” skolotāja), Agnija Grigore (eTwinning vēstniece un Baložu vidusskolas skolotāja), Sandra Trošina (eTwinning vēstniece un Austrumlatvijas tehnoloģiju vidusskolas skolotāja). 

Norises laiks: 27. marts, plkst. 18:00–19:30, plašāka informācija eTwinning tīmekļvietnē. 

Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa. 

  • “Emocionālas inteliģences principi skolēna-skolotāja komunikācijā” | 17. aprīlis 

Limbažu Valsts ģimnāzijas sociālā pedagoģe un ESI/ trenere Elīna Strazdiņa dalīsies ar praktiskiem piemēriem un metodēm, kā ieviest emocionālās inteliģences principus – apzinātību, empātiju, mērķtiecību, komunikāciju un pašregulāciju – mācību stundās, kā arī skaidros, kā šie principi palīdz skolotājiem un skolēnam justies droši skolā, koncentrēties, motivēt sevi un būt apzinātiem kā ikdienas mācību stundās. 

Norises laiks: 17. aprīlis, plkst. 18:00–19:30, plašāka informācija eTwinning tīmekļvietnē. 

Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa. 

  • Neformālais apzinātības vakars pedagogiem “Satikšanās ar sevi” | 30. aprīlis 

Ikdienas darbu steigā ikvienam nereti aizmirstas padomāt par sevi un savām vajadzībām, tādēļ, noslēdzot labbūtības mēnesi, eTwinning piedāvā neformālu vakaru pedagogiem - eTwinning projektu īstenotājiem, kura laikā būs iespējams veltīt laiku sev. Vakara laikā ar mākslas un dažādu uzdevumu palīdzību ikvienam dalībniekam būs iespējams stiprināt savu personīgo kapacitāti, mazinot stresu, veicinot apzinātību un izpētot savus resursus profesionālajā jomā. 

Norises laiks: 30. aprīlis, plkst. 18:00–19:30, plašāka informācija eTwinning tīmekļvietnē. 

Lai pieteiktos dalībai, līdz šī gada 16. aprīlim jāaizpilda reģistrācijas anketa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI