DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Svarīgi palīdzēt Latvijas uzņēmējiem izejvielu importu pārorientēt no Krievijas uz Ukrainu

Publicitātes foto

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis šodien, 6. martā, tikās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatolu Kucelovu, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar Latvijas palīdzību Ukrainas rekonstrukcijai šajā gadā, kā arī aprīļa sākumā gaidāmo Ukrainas premjerministra Denisa Šmihaļa vizīti Latvijā un maija beigās gaidāmo Latvijas ekonomikas ministra vizīti Ukrainā.

Abas puses vienojās, ka Ukrainas valdībā sadarbībā ar Čerņihivas apgabala administrāciju mēneša laikā sagatavos preču sarakstu, kuras visprecīzāk atbilstu Čerņihivas apgabala rekonstrukcijas vajadzībām. Provizoriski tie, pirmkārt, varētu būt apkures katli, kā arī mēbeles konkrētām Čerņihivas apgabala izglītības iestādēm. Kā zināms, Latvija Ukrainas rekonstrukcijas procesā īpaši atbalsta Čerņihivas apgabalu, kam kopumā turpmākajos trīs gados tiks atvēlēti 15 miljoni eiro. Palīdzību 6 miljonu eiro apmērā (ik gadu pa 2 miljoniem eiro) organizē Ekonomikas ministrija, piesaistot Latvijas uzņēmējus.

Ekonomikas ministrs ar Ukrainas vēstnieku pārrunāja arī aktuālos abu valstu ekonomiskās sadarbības jautājumus, tostarp gaidāmās ekonomikas ministra vizītes Ukrainā kontekstā. V. Valainis uzsvēra, ka par svarīgu izdevumu uzskata palīdzēt Latvijas uzņēmumiem, kas tradicionāli ir iepirkuši specifiskas Latvijā nepieejamas izejvielas un ražošanā nepieciešamus produktus Krievijā, pārorientēties uz attiecīgas produkcijas iepirkšanu Ukrainā, ja arī tur tā tiek ražota.

Es domāju, ka mums ir jādod skaidrs vēstījums, ka mēs visiem spēkiem atbalstīsim biznesu, kas meklē iespējas pārorientēt savu izejvielu importu no Krievijas un Baltkrievijas uz Ukrainu. Man jau ir zināmi konkrēti uzņēmumi, kas tajā ir ieinteresēti, un mēs plānojam manas vizītes ietvaros organizēt arī viņu viesošanos Ukrainā un tikšanos ar iespējamajiem sadarbības partneriem”, uzsvēra V. Valainis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI