DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas skolotājiem iespēja piedalīties profesionālās pilnveides kursos Eiropas Kosmosa aģentūrā

Izglītības un zinātnes ministrija un Kosmosa izziņas centrs aicina vidusskolu skolotājus no Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) dalībvalstīm, tai skaitā no Latvijas, pieteikties bezmaksas mācību semināriem, kas no aprīļa līdz jūnijam notiks EKA Izglītības mācību centra (Transinne) Beļģijas e-tehnoloģiju laboratorijā.

Semināri izstrādāti, balstoties uz pašreizējām EKA misijām un pētniecības aktivitātēm, aptverot tehnoloģijas, robotiku, Zemes novērošanu un kosmosa izpēti.

Kādi ieguvumi ir pedagogam no mācībām EKA? Kosmosa tematika ir ne tikai interesanta, bet arī saistīta ar strauji augošo kosmosa industriju. Tā jauniešiem nākotnē nodrošinās plašas darba iespējas, vienlaikus kosmosa industrija sevī ietver visaptverošu prasmju un kompetenču klāstu – kritisko domāšanu un problēmu risināšanu, digitālo pratību, jaunradi un uzņēmējspēju un citas.

Piedaloties mācībās, pedagogi gūs ieskatu EKA aktualitātēs, apgūs dažādu mācību rīku un platformu izmantošanu, kā arī pēc mācībām ar Kosmosa izziņas centra palīdzību sagatavosies jauniegūtās pieredzes pārnešanai izglītības standartā noteikto sasniedzamo rezultātu realizācijai mācību stundu ietvaros.

Semināri ir pieejami ar STEM saistītu priekšmetu vidusskolas skolotājiem. Prioritāte tiks dota skolotājiem, kuri nekad iepriekš nav apmeklējuši EKA Izglītības seminārus e-tehnoloģiju laboratorijā. Semināri notiks angļu valodā.

Pieejamie semināri ir šādi: Vidusskolas skolotāju tehnoloģiju un robotikas darbnīca 2024. gada 15-17. maijā ar pieteikšanās termiņu 27. marts; Seminārs par Zemi no kosmosa (Zemes novērošanas un klimata tēmas) 2024. gada 27-28. maijā ar pieteikšanās termiņu 8. aprīlis; Vidusskolas skolotāju darbnīca “Māci ar mēnesi” 2024. gada 10-11. jūnijā ar pieteikšanās termiņu 22. aprīlis.

Vairāk informācijas un pieteikšanās šeit.

EKA izvēlētājiem skolotājiem nodrošina ceļa izdevumu atmaksu līdz 300 eiro vienam cilvēkam. Šie izdevumi tiks atlīdzināti skolotāja bankas kontā pēc pasākuma, uzrādot derīgus čeku oriģinālus. Semināra laikā izmitināšanu, ēdināšanu un vietējo transportu organizēs, rezervēs un apmaksās EKA.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI