DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Jānis Mencis: “Matemātikas skaistums slēpjas tās vienkāršībā” 

Publicitātes foto

Divas dienas, 5. un 6. aprīlī, RTU Liepāja pulcējas divi simti matemātikas skolotāji no visas Latvijas, lai konferencē «Matemātika kā vienota saskaņota sistēma» runātu par profesijai svarīgiem jautājumiem. 

Latvijas Matemātikas skolotāju apvienības rīkotā konference šogad ir  veltīta Jāņa Menča 110. jubilejas atcerei. Matemātikas skolotāju Jāni Menci savās uzrunās pieminēja visi runātāji un dalījās savās atmiņās par iegūto, strādājot kopā ar dižo skolotāju. Jānis Mencis tika minēts kā pirmais, kas nozari iepazīstinājis ar kombinēto apmācību, pamatlicējs kompetencēs balstītai izglītībai, tika pieminēts viņa zinātniskais un pedagoģiskais mantojums, kā arī ieguldījums matemātikas skolotāju sagatavošanā Latvijā. 

Jāņa Menča meita komponiste Selga Mence atcerējās bērnību kopā ar tēti: «Atceros, kā gājām pārgājienos un skaitījām soļus, lai noteiktu kilometrus. Daudz dziedājām ģimenē, tētis spēlēja vijoli, un tā sākās mana mīlestība pret mūziku. » 

Klātesošos sveica RTU studiju prorektore Elīna Gaile-Sarkane, sakot: «Jūtos īpaši saviļņota, šo redzot, un zinu, ka RTU ir kļuvusi bagātāka,» bet RTU Liepāja direktore Dace Medne skolotājiem vēlēja: «Lai pietiek spēka un drosmes nodot bērniem mīlestību pret matemātiku!» 

Konferences pirmajā dienā tās dalībnieki godināja Jāni Menci, noklausījās profesora Pāvela Jura priekšlasījumu «Kā skolotājam pasargāt sevi un noturēt pozitīvu mācību atmosfēru». Savukārt konferences otrajā dienā astoņās darbnīcās matemātikas skolotāji no dažādām Latvijas skolām dalījās pieredzē par jautājumiem, kas saistīti ar matemātikas mācīšanu skolās, piemēram, Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas matemātikas skolotāja Klinta Kronberga stāstīja par savu pieredzi ar spēļu elementu izmantošanu matemātikas mācību stundās, bet Vaiņodes vidusskolas matemātikas skolotāja Dace Čivžele, runājot par idejām, kā mācīt matemātiku augstākajā līmenī, novērtēja iespēju izmantot interaktīvo tāfeli. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI