DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ķekavas novadā notiks Zemessardzes mācības

FOTO: Studentu bataljona arhīvs

No 24. līdz 25. februārim Ķekavas novadā noritēs Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona zemessargu apmācība, lai uzturētu un pilnveidotu bataljona kaujas spējas.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai zemessargi pilnveidotu savas prasmes mūsu valsts aizsardzībā. Šādu regulāru un plānotu apmācību mērķis ir stiprināt un uzturēt zemessargu iegūtās iemaņas efektīvai darbībai apvidū jebkurā diennakts laikā, pildot militāros mācību uzdevumus.

Zemessardzes 1. Rīgas brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas periodos. Regulāro plānveida mācību laikā karavīri uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai un savu spēju pilnveidošanai.

Mācību uzdevumi tiks veikti ar Ķekavas novada pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā Ķekavas novadā Zemessardzes 1. Rīgas brigādes zemessargi no Zemessardzes Studentu bataljona izmantos mācību munīciju, kas rada skaņu, bet neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību. Pa autoceļiem iespējama īslaicīga militārā transporta pārvietošanās. Pateicamies iedzīvotājiem par atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI