DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentārieši spriedīs par inovatīvu un savienotu uzņēmējdarbības vidi Baltijas valstīs

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valstu parlamentārieši piektdien, 23. februārī, Baltijas Asamblejas (BA) Ekonomikas, enerģētikas un inovāciju komitejas sēdē spriedīs par inovatīvas un savienotas uzņēmējdarbības vides veidošanu Baltijas valstīs.

Sēdi vadīs komitejas priekšsēdētāja vietnieks Andris Kulbergs. Tajā iecerēts pārrunāt ģeopolitiskās situācijas lomu inovatīvas un savienotas uzņēmējdarbības vides veidošanā, iespējām stiprināt savstarpējo sadarbību un uzņēmējdarbības vides ietekmi uz inovācijām mūsu reģionā. Tāpat parlamentārieši spriedīs par kopīgu platformu Baltijas valstu pieredzes apmaiņai par uzņēmumu un privāto investīciju piesaistīšanu.

Par Baltijas valstu valdību nostāju klātesošos uzrunās Latvijas ekonomikas ministrs Viktors Valainis, Igaunijas Ekonomikas lietu un komunikāciju ministrijas Eiropas Savienības un starptautiskās sadarbības departamenta direktors Silvers Tammiks (Silver Tammik) un Lietuvas Ekonomikas un inovāciju ministrijas Inovācijas politikas nodaļas galvenais speciālists Gītis Puiše (Gytis Puišė).

Sēdē parlamentārieši pārrunās arī Baltijas valstu sadarbību, lai veicinātu digitālo pārveidi un savienojamību reģionā. Paredzēts spriest par Baltijas valstu sadarbību šajā jomā, iespējām uzlabot pieredzes un zināšanu apmaiņu, tiesiskā regulējuma saskaņošanu, šķēršļiem ceļā uz digitālo vienoto tirgu, kā arī Trīs jūru iniciatīvas nozīmi digitālās savienojamības uzlabošanā reģionā.

Ar Baltijas valstu valdību nostāju par šo jautājumu sēdes dalībniekus iepazīstinās Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols, S.Tammiks un Lietuvas Informācijas sabiedrības attīstības komitejas Digitālo risinājumu nodaļas padomnieks Žīdrūns Nevardausks (Žydrūnas Nevardauskas). Ievadziņojumu par Baltijas valstu gatavību digitālajai pārveidei sniegs Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes profesors Edvīns Karnītis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI