DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

ViA izstādē “Skola 2024” prezentēs 15 studiju programmas, uzsverot rūpes par vidi un ilgtspēju

Lai sniegtu iespēju vienkopus iepazīt izglītības iespējas Latvijā un arī ārpus tās, šīs nedēļās nogalē, no piektdienas, 23. februāra, līdz svētdienai, 25. februārim, Ķīpsalas izstāžu hallē notiks izstāde "Skola 2024". Šajā gadā izstādē Vidzemes Augstskola (ViA) prezentēs studiju iespējas, priekšplānā izvirzot un demonstrējot videi draudzīgu studiju vidi un ilgtspējas principus.

  • Gatavojoties “Skola 2024”, ViA ir sagatavojusi un apmeklētājiem ne tikai izstādē, bet arī ikdienā no šīs nedēļas piedāvā jaunu digitālu testu-spēli “Kurš augs Tu esi?”. Aizpildot to, interesents, kurš vēl nezina, kādu studiju virzienu izvēlēties, var noteikt savējo vai pārliecināties par savu jau izdarīto izvēli.
  • Tests-spēle “Kurš augs Tu esi?” pieejams šeit: https://ej.uz/testsvia. Apmeklējot ViA izstādes laikā, interesentiem būs iespēja ne tikai sastapt studējošos, bet arī mācībspēkus, kā arī “stādīt” savas pirmās karjeras un zināšanu sēklas izaugsmei tieši Vidzemes Augstskolā – atbilstoši spēles-testa rezultātam un, lai neaizmirstu par testa rezultātiem un turpmākajām studiju iespējām, varēs saņemt podiņu ar auglīgo zemi un sēklām izaugsmei.
  • Arī ViA stends gatavots no videi draudzīgiem materiāliem un tajā izmantotie elementi būs vairākkārt izmantojumi, tādējādi demonstrējot ViA pieeju ilgtspējīgā un resursatbildīgā izmantošanā. Stenda iekārtojumā izmantoti ViA sadarbības partnera “CLT Profi” dāvinātie materiālie.
    ViA stendā strādājošie šajās dienās demontrēs, cik viegli un ērti ir ikdienā izvēlēties videi un dabai draudzīgus materiālus un dzīvesveidu un kā to praktizē ViA ikdienā.
  • Izstādes laikā tiks prezentēta arī ViA tīmekļvietne www.va.lv jaunā vizuālajā un interaktīvajā veidolā. Interesenti varēs uzzināt vairāk par ViA, individuāli ne tikai sarunājoties ar studentiem un mācībspēkiem, bet arī pie izvietotajiem video ekrāniem, kur būs skatāma un klausāma informācija, pieredzes stāsti u.tml.

Vidzemes Augstskolā (ViA) tiek piedāvātas 15 studiju programmas piecos virzienos: biznesa vadība, informācijas tehnoloģijas, komunikācija, mediji un pārvaldība, tūrisms un atpūta, būvniecība. Kopā ar ViA ir iespējams veidot ilgtermiņa izglītības apguves attiecības, jo studēt iespējams, sākot ar pirmā līmeņa studijām līdz pat doktorantūrai.

Studijas Vidzemes Augstskolā ir ļoti praktiskas, ko nodrošina sešas laboratorijas, kas pieejamas gan Sabiedrības zinātņu, gan Inženierzinātņu fakultātes studentiem. Tāpat ir iespēja piedalīties gan zinātniskajā darbā, veicot pētījumus kopā ar augstskolas pētniekiem, gan izmantot Eiropas universitātes E³UDRES² un Erasmus+ piedāvātās iespējas, dodoties apmaiņas studijās vai praksē. Studējot ViA studenti var gūt dažādu pieredzi – akadēmisko, profesionālo un starptautisko. Aizvadītajā gadā Sabiedrības zinātņu fakultātē uz sešiem gadiem tika iegūta akreditācija studiju virzienam «Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija» un tam atbilstošām bakalaura un maģistra studiju programmām. Arī Inženierzinātņu fakultātē uz sešiem gadiem akreditēts studiju virziens «Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne», kurā ir gan bakalaura, gan maģistra, gan doktora studiju programma.

“Skola 2023” ir Latvijas lielākais izglītības iespēju notikums un Latvijā lielākā izstāde par mācību un studiju iespējām. Pērn izstāde “Skola 2023 pulcēja vairāk nekā 21 tūkstoti jauniešu.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI