DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Atbalstīts IZM priekšlikums piešķirt finansējumu Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanai Rīgā

Šodien, 20. februārī, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājuma Ministru kabinets lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 2 069 330 eiro Latvijas Basketbola savienībai (LBS), lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2024. gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Rīgā, Latvijā.

“Sports un sportisti veido Latvijas valsts atpazīstamību un tēlu ārvalstīs, apvienojot dažādu paaudžu cilvēkus un visplašāko auditoriju. Kopīga līdzi jušana stiprina sabiedrību un valsti, mēs koncentrējamies uz būtisko un aizmirstam mazsvarīgo, kļūstam saliedēti un atbalstoši. Vienlaikus starptautiska mēroga pasākumi dod nozīmīgu ieguldījumu Latvijas ekonomikā un nostiprina mūsu pozīcijas globālajā sporta pasaulē,” uzsver izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Lai nodrošinātu Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīra sarīkošanu Latvijā apstiprināta finansējuma piešķiršana no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 2 069 330 eiro apmērā.

Organizējot 2024.gada Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas grupu turnīru Latvijā, ar 75% varbūtību, turnīrā piedalīsies trīs komandas no Eiropas un trīs komandas no citiem kontinentiem. Turnīrs norisināsies no 2024.gada 2. līdz 7.jūlijam un kopā tiks organizētas deviņas spēles. Katra komanda aizvadīs no divām līdz četrām spēlēm atkarībā no spēļu rezultātiem. No 11 Eiropas komandām 9 ir starp TOP12 ranga līderiem, kas ļauj prognozēt, ka galvenā cīņa noteikti būs tieši starp Eiropas komandām par kvalificēšanos 2024.gada Parīzes Olimpiskajām spēlēm.

Finansējuma piešķiršana, lai līdzfinansētu nacionālas nozīmes sporta sacensību organizēšanu, sekmē Latvijas ekonomikas attīstību (ēdināšanas, pārtikas un degvielas mazumtirdzniecības, kā arī viesnīcu un restorānu servisa u.c. jomas), tādējādi daļēji vai pilnībā kompensējot ar sacensību organizēšanu saistītos valsts izdevumus, ko apliecina arī vairāki pētījumi par šāda veida sporta sacensību organizēšanas ekonomiskajiem ieguvumiem un ietekmi uz valsts budžeta ieņēmumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI