DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Latvijas Valsts prezidents un citas amatpersonas aicina iedzīvotājus vienoties klusuma brīdī, lai godinātu Ukrainas tautas upurus

Pirms diviem gadiem, 2022. gada 24. februārī, Krievija uzbruka Ukrainai, izvēršot pilna mēroga agresijas karu. Lai arī Krievija cerēja dažu dienu laikā sagraut Ukrainas valsti un tautu, Ukraina ir ne tikai noturējusies pret agresijas uzbrukumiem, bet arī padzinusi okupantus no ievērojamas daļas savu zemju un turpina cīnīties par savu un mūsu brīvību.

Krievija zina, ka godīgā cīņā kaujas laukā Ukrainu salauzt nespēs. Tādēļ tā izmanto visa veida noziegumus – tā uzbrūk civiliedzīvotājiem, bombardē pilsētas, nolaupa Ukrainas bērnus. Tā izdara spiedienu uz Ukrainas starptautiskajiem partneriem cerībā, ka, karam ieilgstot, mēs visi pagursim.

Mēs gribam, lai agresors zina – Latvijas valsts un tauta nepagurstoši atbalsta Ukrainu un turpinās sniegt visa veida palīdzību līdz Ukrainas pilnīgai uzvarai. Agresoram būs jāaizvāc savi bruņotie spēki no visas Ukrainas starptautiski atzītās teritorijas un jākompensē Ukrainai nodarītie postījumi. Tai būs jāatdod Ukrainas bērni. Krievijai un tās līderiem būs jānes atbildība par agresiju un kara noziegumiem.

Diemžēl ukraiņi šajā cīņā turpina zaudēt dzīvības un dzīves. Mēs dziļā cieņā noliecam galvas Ukrainas varonīgo un stipro dēlu un meitu priekšā, kuri bezbailīgi stājas pretī agresoram. Karojot, lai aizstāvētu savas valsts un bērnu nākotni, ukraiņi sargā arī mieru un drošību visā Eiropā, tostarp Latvijā.

Solidarizējoties ar Ukrainas tautu, Latvijas Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidente un ārlietu ministrs aicina visus Latvijas iedzīvotājus vienoties klusuma brīdī sestdien, 2024. gada 24. februārī, plkst. 9.00, pieminot un godinot Ukrainas tautas upurus.

Aicinām ikvienu arī apmeklēt un iesaistīties pasākumos visā Latvijā 24. februārī Ukrainas atbalstam. Nāksim kopā, lai parādītu mūsu vienotību un apņēmību atbalstīt Ukrainas tautu!

Ukraina uzvarēs! Slava Ukrainai!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI