DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Izsolīs kādā krimināllietā izņemtus ekskluzīvus transportlīdzekļus

Lamborghini Huracan.

Publicitātes foto.

Līdz 19. februārim visiem interesentiem ir iespēja pieteikties izsolē, lai iegādātos trīs ekskluzīvas automašīnas – Mercedes Benz G500, Lamborghini Huracan un BMW M8. Izsoļu noslēgums paredzēts 29. februārī. 

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes lietvedībā atrodas kriminālprocess par iespējamo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielos apmēros. Tā ietvaros tika aizturēta persona, kurai šobrīd piemērots aizdomās turētās personas statuss, un pie kuras kratīšanas laikā tika atrastas trīs ekskluzīvas automašīnas.

Pamatojoties uz aizdomām, ka minētie transportlīdzekļi ir iegūti par noziedzīgas izcelsmes līdzekļiem, tie tika izņemti un arestēti, lai novērstu to zudumu un nodrošinātu to iespējamo konfiskāciju.

Kriminālprocesa likums paredz kriminālprocesa virzītāja tiesības lemt par izņemtās mantas realizāciju nolūkā nodrošināt, ka izņemtās mantas glabāšana nerada zaudējumus valstij.

Vienlaikus savlaicīga iespējamās noziedzīgi iegūtās mantas – transportlīdzekļu – realizācija, tādējādi turpmāk uzglabājot realizācijas rezultātā iegūtos finanšu līdzekļus, dod iespēju arī izvairīties no situācijām, kad, realizējot mantu vienīgi pēc kriminālprocesa pabeigšanas, tiek atgūta vien maza daļa no sākotnēji par noziedzīgi iegūtiem identificētie līdzekļi, jo realizējamai mantai gadu gaitā ievērojami kritusies tirgus vērtība.

Konkrētajiem arestētajiem transportlīdzekļiem jau tika organizēta viena publiskā izsole, uz kuru neviens pretendents nepieteicās, tādējādi izsoles beidzās bez rezultāta.

Sīkāka informācija atrodama Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju mājaslapā sadaļā “Izsoles elektroniski”, vai zvanot uz tālruņa numuru – 67218632. Iepriekš vienojoties, tiek nodrošināta arī izņemto transportlīdzekļu apskate klātienē.

Transportlīdzekļu fotogrāfijas pieejamas šeit:https://izsoles.ta.gov.lv/izsole/0034be29-586c-44de-962c-18a435727360;

https://izsoles.ta.gov.lv/izsole/0034be19-64d5-4324-959e-360fa13be63e;

https://izsoles.ta.gov.lv/izsole/0034be21-c859-4bec-a56d-459563a13837.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI