DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Bauskas un Jelgavas novadā notiks Zemessardzes mācības

FOTO: Ivars Soikāns, LETA.

17. un 18. februārī Bauskas novada Vecumnieku pagastā un Jelgavas novada Kalnciema pagastā norisināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona zemessargu apmācība, lai uzturētu un pilnveidotu zemessargu kaujas spējas.

Šo mācību mērķis ir pilnveidot un uzturēt iegūtās iemaņas efektīvai darbībai apvidū mainīgos apstākļos, pildot militāros mācību uzdevumus gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Zemessardzes 1. Rīgas brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus. Regulāro plānveida apmācību laikā karavīri uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai un savu spēju pilnveidošanai.

Mācību uzdevumi tiks veikti ar Bauskas un Jelgavas novadu pašvaldībām saskaņotās teritorijās.

Dienests Zemessardzē sniedz iespēju zemessargiem regulāri paplašināt redzesloku, iegūt dažādas militārās specialitātes, stiprināt stresa noturību un uzlabot fizisko sagatavotību, tādēļ mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes var būt noderīgas arī ārpus dienesta.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, zvaniet 1811, rakstiet esizemessargs@mil.lv. Vairāk informācijas tīmekļvietnē www.klustikaravirs.lv.

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Iedzīvotāju ievērībai!

Bauskas novada Vecumnieku pagastā un Jelgavas novada Kalnciema pagastā 17. un 18. februārī pa koplietošanas ceļiem iespējama īslaicīga militārā transporta pārvietošanās. Mācību laikā Bauskas novada Vecumnieku pagastā zemessargi izmantos mācību munīciju, kas rada skaņu, bet neapdraud cilvēku dzīvību vai veselību.

Pateicamies iedzīvotājiem par sapratni un atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI