DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība
1
1

Prezentēs pētījumu par uzņēmējdarbības vidi Latvijā

Kā 750 dažādu nozaru uzņēmēji Latvijā ir novērtējuši uzņēmējdarbības vidi 2023. gadā – vai tā gada laikā  ir uzlabojusies vai tieši pretēji –  to varēs uzzināt Turības biznesa indeksa konferencē 14. februārī Biznesa augstskolā Turība, kur tiks publiskoti jaunā uzņēmēju aptaujas - pētījuma rezultāti.  Jo augstāks būs Latvijas uzņēmējdarbības vides stāvokļa vērtējuma indekss, jo zemāks būs ēnu ekonomikas apjoms.

Konferenci  14. februārī plkst.10.00-14.00 varēs vērot arī tiešsaistē Biznesa augstskolas Turība Facebook lapā.

Turības biznesa indekss ir indikators, kas raksturo dažādu nozaru, lielumu, reģionu, vietējā un ārvalstu kapitāla uzņēmumu vadītāju un uzņēmēju viedokli par uzņēmējdarbības vidi Latvijā un dažādiem to ietekmējošiem faktoriem.  Pētījums veidots ar mērķi sekmēt uzņēmējdarbības vides un nozares izglītības ciešāku sasaisti, identificēt uzņēmējdarbības vides būtiskākās problēmas un lielākās priekšrocības un veicināt topošo uzņēmēju padziļinātāku interesi par uzņēmējdarbības vidi ietekmējošiem faktoriem. Šo pētījumu jau sesto gadu veic Biznesa augstskola Turība sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS .

Ar jaunāko Turības biznesa indeksu 2024 -  pētījuma norisi, rezultātiem, secinājumiem, ietekmējošiem faktoriem -  iepazīstinās Biznesa augstskolas Turība eksperti – rektore Zane Driņķe, Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Evija Kļave un Juridiskās fakultātes dekāns Ivo Krievs.

Konferences atklāšanā dalībniekus uzrunās Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas “Eurochambres” prezidenta vietnieks Aigars Rostovskis un ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Savukārt finanšu ministrs Arvils Ašeradens piedalīsies paneļdiskusijā par darbaspēka pieejamību, bet izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša diskutēs par izglītības kvalitāti un atbilstību darba tirgus prasībām Latvijā.

Konferences laikā notiks divas ekspertu paneļdiskusijas. Pirmā diskusija būs veltīta darbaspēka pieejamības un piesaistes risinājumiem. Tajā piedalīsies finanšu ministrs Arvils Ašeradens,  Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite, Turības valdes priekšsēdētājs un Augstākās izglītības eksporta apvienības vadītājs Imants Bergs, kā arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes loceklis, Turības Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingebērziņš un  Accenture Latvija vadītājs Ivo Almanis.

Savukārt otra paneļdiskusija “Darba tirgum atbilstoša izglītība: ekonomikas attīstības pamats” piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, Biznesa augstskolas Turība rektore Zane Driņķe, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Tālis Juhna, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un SIA “Baltic Logistic Solutions” vadītājs Latvijā Pēteris Krīvens.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI