DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Stropu apkaimē bijušās viesnīcas “Paparde” degradētā teritorija atrod jaunus investorus

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē apstiprināti izsoles rezultāti par Stropu apkaimē esošās bijušās viesnīcas “Paparde” kompleksa un piegulošās teritorijas pārdošanu par 375 630 euro.

Vēsturiski Tērvetes ielā 17 atradās ķīmiskās šķiedras rūpnīcas profilaktorija bāze, kur pēc tam darbojās bērnu nometne „Dzeguzīte”, bet vēlāk - viesnīcas „Paparde” komplekss, kas tika slēgts aptuveni pirms 20 gadiem un kopš tā laika kļuva par vidi degradējošu objektu. Nekustamos īpašumus ar kopējo zemes platību 29 880 m2 un uz tās esošo būvi un āra baseinu pašvaldība iegādājās 2016. gada decembrī par 128 000 euro, apsverot iespēju sakārtot šo teritoriju.

Vēlāk, pēc tehnisko ekspertīžu veikšanas, kļuva skaidrs, ka objekta (t.sk. āra baseina) atjaunošana prasītu pārāk lielus ieguldījumus, kam nebija pieejami nedz pašvaldības, nedz Eiropas struktūrfondu līdzekļi. Arī tā nojaukšana izmaksātu vairākus simtus tūkstošu euro. Tāpēc bija pieņemts lēmums par zemes vienību pārdošanu izsolē, kas notika 2023. gada 17. decembrī. Tajā piedalījās viens pretendents, juridiskā persona, kas nosolīja nekustamos īpašumus par 375 630 euro.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, komentējot situāciju, uzsver: “Tas, ka mums izdevās piesaistīt investoru, kas iegādājās šo objektu un to sakārtos, notika pateicoties vērienīgiem Stropu infrastruktūras uzlabojumiem, kas notikuši pēdējos gados. Gan pastaigu celiņu izbūve gar ezeru, gan bērnu rotaļu laukumu ierīkošana un sporta infrastruktūras sakārtošana, gan komunālo komunikāciju izbūve, stāvlaukumu paplašināšana un tramvaja infrastruktūras sakārtošana, kā arī daudzas citas darbības šajā pilsētas daļā rezultējās ar to, ka Daugavpils kūrorta zona attīstās un kļūst pievilcīga ne tikai pilsētniekiem, bet arī tūristiem un investoriem, kas ir gatavi ieguldīt papildu līdzekļus turpmākā attīstībā. Mēs ne tikai esam atrisinājuši vēl viena grausta problēmu, bet arī devuši vēl vienu atspērienu Stropu tālākai pilnveidošanai. Līdzekļi, kas tiks iegūti pārdošanas rezultātā, tiks novirzīti šīs pilsētas daļas tālākā attīstībā. Pie slimnīcas parādīsies jauns rotaļu komplekss bērniem, kā arī te būs arvien jauni objekti, kas padarīs Daugavpili vēl pievilcīgāku dzīvei, atpūtai un investīcijām.”

Pēc izsoles rezultātu apstiprināšanas domes sēdē tiks sastādīts pirkuma līgums, saskaņā ar kuru objekts tiks nodots jaunajam īpašniekam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI