DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministrs uzdod BVKB sniegt informāciju par Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa faktisko stāvokli 

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis ar Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktori Svetlanu Mjakuškinu šorīt pārrunāja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunā korpusa būvniecības jautājumu. Sarunas ietvaros ministrs uzdeva BVKB līdz otrdienai sagatavot informāciju par apstākļiem saistībā ar būvobjekta faktisko stāvokli.  

“Valsts un pacientu interesēs ir, lai Stradiņa slimnīcas jaunais korpuss pēc iespējas ātrāk tiktu nodots ekspluatācijā un varētu sākt pildīt savas funkcijas. Būvniecības kontrole un uzraudzība ir Ekonomikas ministrijas pārziņā esošs jautājums, tādēļ es esmu uzdevis BVKB precīzi noskaidrot jaunbūves stāvokli un veikt nepieciešamos pasākumus, ja tas apdraud slimnīcas jaunā korpusa savlaicīgu nodošanu ekspluatācijā atbilstoši visām prasībām,” saka V. Valainis.  

Ministrs uzsver: “Šeit nav runa tikai par pelējuma esamību vai neesamību vienā pagrabā, bet par objekta kopējo stāvokli, tā atbilstību valstī pastāvošajiem tehniskajiem standartiem un iespējami ātru pieejamību pacientiem nepieciešamās medicīniskās aprūpes nodrošināšanai. Ir svarīgi noskaidrot faktisko būvobjekta stāvokli, saprast visu iesaistīto pušu rīcības pamatojumu un iespējami ātri virzīties uz priekšu”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI