DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ atklāj pieteikšanos nekustamā īpašuma izsolei Eksporta ielā 6; ēkai Kaļķu ielā 24 rīko atkārtotu izsoli

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) paziņo par pieteikšanos nekustamā īpašuma izsolei Eksporta ielā 6, Rīgā, savukārt namam Kaļķu ielā 24 tiek rīkota atkārtota izsole, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

“Šie izsoles objekti sniedz iespēju iegūt nekustamo īpašumu prestižās atrašanās vietās Rīgā. Gan Eksporta iela 6, gan Kaļķu iela 24 piedāvā dažādus izmantošanas veidus, piemērotus gan biroju telpām, gan citiem komerciāliem projektiem,” skaidro Vārna.

Objekts Eksporta ielā 6 ietver domājamās daļas no zemesgabala ar kopējo platību 1650 m2    un uz tā esošo apbūvi, tai skaitā administratīvās ēkas ar kopējo platību 5854,1 m2, bruģētu un betonētu laukumu ar kopējo platību 336,7 m2, kā arī inženiertehniskās komunikācijas un izbūves.

Šī nekustamā īpašuma izmantošanas iespējas ir plašas, bet, ņemot vērā ēkas arhitektūras vēsturi un esošos apstākļus secināts, ka labākais izmantošanas veids arī nākotnē būtu biroju telpas.

Nekustamais īpašums ir izvietots Eksporta ielas un Vašingtona laukuma stūrī, un no tā paveras skats uz Dziesmusvētku parku un Andrejostu. Nams Eksporta ielā 6 ir arhitektūras piemineklis, kas būvēts 1913. gadā pēc arhitekta Makša Deibnera projekta, un ir daļa no apbūves kvartāla "Forburga".

Eksporta ielas īpašuma apkārtne ir sabiedriski labi attīstīta, piedāvājot piekļuvi piegulošajām ielām un sabiedriskajam transportam. Teritorijā ir pieejamas visas nepieciešamās inženiertehniskās komunikācijas.

Izsole nekustamā īpašuma objektam Eksporta ielā 6 notiks no 2024. gada 13.februāra līdz 2024.gada 14.martam, un interesenti var pieteikties līdz 2024 gada 4.martam. Sākotnējā izsoles cena ir noteikta 1 700 000 eiro apmērā ar 10 000 eiro soli. Plašāka informācija par izsoli un objektu būs pieejama izsoles oficiālajā interneta vietnē izsoles.ta.gov.lv.

Papildus Eksporta ielas 6 izsolei, VNĪ paziņo par nekustamā īpašuma Kaļķu ielā 24, Rīgā atkārtotu izsoli. Šis objekts ietver zemes gabalu ar kopējo platību 1150 kvadrātmetri un administratīvo ēku ar kopējo platību 3979,1 kvadrātmetri. Ēka, kuras ekspluatācija uzsākta 1894. gadā, atrodas Vecrīgā, pretī Līvu laukumam.

Kaļķu ielas nekustamais īpašums piedāvā plašas izmantošanas iespējas, sākot no komercdarbības līdz dzīvojamā īpašuma attīstībai. Tehniskā analīze liecina par stabilām un noturīgām konstrukcijām ar apmierinošu tehnisko stāvokli. Objekts ir īpaši piemērots turpmākai komercdarbībai, piedāvājot izcilu prestižu Vecrīgas atrašanās vietā.

Kaļķu ielas 24 izsole notiks no 2024. gada 31.janvāra līdz 2024.gada 1.martam, un interesenti var pieteikties līdz 2024 gada 20.februārim. Sākotnējā izsoles cena ir noteikta 2 930 400 eiro apmērā ar 10 000 eiro soli. Plašāka informācija par izsoli un objektu būs pieejama izsoles oficiālajā interneta vietnē izsoles.ta.gov.lv.

Plašāka informācija par izsolēm tiks publicēta interneta vietnē izsoles.ta.gov.lv. Nekustamā īpašuma apskatei var pieteikties zvanot uz sludinājumā norādīto tālruni.

Plašāka galerija pieejama šeit.

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādejādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.

VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 419 ēku un būvju īpašumiem, kuros ietilpst  1049 ēkas 0,98 miljonu m2 platībā, kā arī zeme zem ēkām 585 ha platībā, un 3 385 zemes īpašumam ar kopējo platību 937 ha. VNĪ ir viens no 17 Latvijas uzņēmumiem, kas 2023.gadā Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta “Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augstāko platīna godalgu, apliecinot labu pārvaldību un savas darbības ilgtspēju. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI