DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Viktors Valainis: neskatoties uz attālumu, Latvijai ar Austrāliju ir lieliskas iespējas attīstīt ekonomisko sadarbību 

Publicitātes foto

Latvijai un Austrālijai ir plašas, līdz šim neizmantotas ekonomiskās sadarbības iespējas, kas īpaši aktualizējušās, ņemot vērā ģeopolitiskos notikumus un no tiem izrietošos abu valstu uzņēmēju centienus meklēt jaunus noieta tirgus un investīciju iespējas, šodien tiekoties atzina ekonomikas ministrs Viktors Valainis un nupat akreditētā Austrālijas vēstniece Latvijā Frānsisa Sagala. 

V. Valainis Austrālijas pārstāvei uzsvēra Latvijas kā mazas, atvērtas ekonomikas ar trim lielām ostām, reģionā vadošo lidostu un nopietnām iestrādnēm moderno tehnoloģiju attīstībā iespējas būt kā starta punktam visas Eiropas Savienības mērogā. “Mēs esam lieliskas durvis biznesam Eiropā, un es no savas puses esmu apņēmies darīt visu, lai ikviens Austrālijas investors šeit justos ērti un droši,” sacīja ekonomikas ministrs. Viņš arī norādīja, ka Latvijai šobrīd īpaši aktuāls ir piedāvājums inovatīvu produktu un pakalpojumu jomā.  

F. Sagala savukārt uzsvēra Austrālijas kā pasaules 14. lielākās ekonomikas sniegtās iespējas, tostarp visa Indijas un Klusā okeāna reģiona kontekstā, kur Austrālija var dalīties ar būtisku uzkrāto pieredzi. Runājot par moderno tehnoloģiju nozari, Austrālijas vēstniece īpaši uzsvēra savas valsts interesi par potenciālajām Latvijas investīcijām kiberdrošības, veselības, biotehnoloģiju un atjaunojamās enerģijas jomās.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI