DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Bauskas un Jēkabpils novadu pašvaldībās sekmēs reemigrāciju

Publicitātes attēls

Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) organizētajā konkursā “Remigrācijas atbalsta pasākums – uzņēmējdarbības atbalsts” atbalstu saņem 2 pašvaldības. 

Konkursa galvenais mērķis bija noteikt pašvaldības, kuras īstenos uzņēmējdarbības atbalstu un saņems valsts līdzfinansējumu periodā no 2024. līdz 2026.gadam. Atbalstu paredzēts piešķirt uzņēmumiem, kas rada jaunas darbavietas, un/vai jaunizveidotiem remigrantu uzņēmumiem – fokusā ir remigrants kā darba ņēmējs vai uzņēmējs. 

Viena no pašvaldībām, kas konkursā ieguva finansiālu atbalstu ir Bauskas novada pašvaldība. Startējot konkursā pašvaldības mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbību, paredzot iespēju finansiāla atbalsta saņemšanai jaunu darbavietu radīšanu remigrantiem un/vai atbalsta sniegšanu jaunizveidotiem remigrantu uzņēmumiem. Novada dome ir apstiprinājusi konkursa nolikumu „Remigrācijas atbalsta pasākums – „Atgriezies Bauskas novadā!””. Vienam konkursa dalībniekam ir pieejams valsts finansējums līdz 8000 EUR, pašvaldības finansējums līdz 4000 EUR. Konkursa dalībnieka privātajam līdzfinansējumam jābūt vismaz tikpat lielam kā valsts un pašvaldības finansējums kopā, bet ne mazāk kā 50% no kopējām attiecināmajām izmaksām. 

Finansējums paredzēts, lai sniegtu atbalstu juridisko vai fizisko personu uzņēmumiem vai jaunizveidotiem remigrantu uzņēmumiem, tādā veidā veidojot jaunas darba vietas, kur tiek nodarbināti remigranti, kā arī, radot jaunus produktus un pakalpojumus reģionālā mērogā. Savukārt finansējumu piešķir Latvijas teritorijā reģistrētai fiziskai vai juridiskai personai jauna uzņēmuma radīšanai un/vai esoša uzņēmuma attīstībai, ja komercdarbība tiek veikta pašvaldības administratīvajā teritorijā. 

Visi interesenti aicināti iesniegt nepieciešamos dokumentus līdz 08.03. sūtot elektroniski uz pasts@bauskasnovads.lv, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu, vai iesniedzot oriģināleksemplāru ar parakstu klātienē pašvaldībā. Vairāk par iespēju startēt konkursā iespējams uzzināt: https://www.bauskasnovads.lv/lv/jaunums/aicina-pieteikties-konkursam-remigracijas-atbalsta-pasakums-atgriezies-bauskas-novada  

Tāpat šobrīd izstrādes procesā ir arī Jēkabpils novada pašvaldības konkursa nolikums. Kad tas tiks apstiprināts, ikvienam interesentam būs iespēja pieteiktieas finansiālam atbalstam remigrācijas sekmēšanas pasākumiem. Aicinām sekot līdzi informācijai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI