DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

A. Sprūds tiksies ar Lietuvas vēstnieku Latvijā 

Ceturtdien, 18. janvārī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds tiksies ar Lietuvas vēstnieku Latvijā Valdu Lastausku (Valdas Lastauskas). 

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas pārrunās Latvijas un Lietuvas divpusējo sadarbību aizsardzības spēju stiprināšanā, reģionālās drošības jautājumus, kā arī atbalstu Ukrainai. 

Latviju un Lietuvu saista cieša sadarbība, kā arī kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā un stratēģiska partnerība Eiropas Savienībā un NATO.  

Abas valstis sadarbojas Baltijas valstu aizsardzības sadarbības formātā, kurā tās uztur regulāru aizsardzības ministru un bruņoto spēku komandieru, kā arī ekspertu līmeņa dialogu par aizsardzības politiku un spēju attīstību.  

Latvija un Lietuva realizē sadarbības projektus vairākās jomās –  Baltijas valstu militārajā komandvadībā, Sauszemes spēkos, Gaisa spēkos,  Jūras spēkos, kā arī austrumu robežas stiprināšanā. Tāpat abas valstis sadarbojas Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) ietvaros, kurā mācās un dienesta pienākumus pilda visu trīs Baltijas valstu bruņoto spēku karavīri un civilais personāls. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI