DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apbalvoti Ventspils fotokonkursa 2023 uzvarētāji

FOTO: Publicitātes foto

Šodien, 21.decembrī, Gāliņciema Sabiedriskajā centrā tika sumināti Ventspils 2023. gada fotokonkursa labāko fotogrāfiju autori. Ventspils Tūrisma informācijas centra (TIC) rīkotais konkurss norisinās jau deviņpadsmito gadu un labāko fotoattēlu izlases izstādē piedalās 18 autoru 40 darbi.

Atsaucoties TIC aicinājumam, šogad fotokonkursā kopumā startēja 40 autori ar 658 fotoattēliem. Konkursa vērtēšanas komisijai tika pieaicināti profesionāļi - Jānis Deinats, Inta Ruka, Reinis Hofmanis, Aivars Mackevičs, Andris Norītis, Margarita Zvejniece, kā arī Ventspils domes administrācijas pārstāvji Anda Mendriķe, Baiba Vanaga un Andris Valerts. Pēc izvērtējama fotoattēlu izlases izstādē piedalās 18 autoru 40 darbi un pēc komisijas priekšsēdētāja ieteikumiem tika izveidota viena mākslinieka 5 fotoattēlu Sērija, kas veido vienu kopēju stāstu.

Kā ik gadu dažādos rakursos, gadalaikos un sajūtās iemūžināta Ventspils ikdiena, svētki un iemīļotās vietas – Zinātnes centru “Vizium”, jūra, mols, Būšnieku ezers, koncertzāle “Latvija”, ziedošie apstādījumi, Ostas promenāde ar iespaidīgo boju kolekciju u.c. Izstādes dažādo fotoattēlu buķeti spilgti iezīmē pilsētā notvertās parādības – gleznainie ūdens atspulgi, miglainie rīti un vakari, ziemas sala spelgonis, zvaigžņotā debess, vētras spēks, svētku mirdzums, kustību prieks un cilvēku emocijas.

Šogad fotokonkursā fotoattēli tika vērtēti trīs kategorijās – Reklāmas, Mākslas un Drona fotogrāfija, kā arī tika ņemts vērā portāla www.ventspils.lv balsotāju vērtējums.

2023. gada konkursa trīs labākie laureāti reklāmas, mākslas un drona fotoattēlu nominācijās:

 Nominācijā Reklāmas foto:

1. vieta MONTAI ZĪLEI par fotoattēlu “Svinību kulminācija”

2. vieta Montai Zīlei par fotoattēlu “Bronzas dzenskrūve”

3. vieta Montai Zīlei par fotoattēlu “Rodeļa prieki ziemā”;

Nominācijā Mākslas foto:

1. vieta ANDREJAM MASAITIM par fotoattēlu “Būšnieku ezers, vasara”;

Nominācijā Drona foto:

1. vieta MONTAI ZĪLEI par fotoattēlu “Staldzenes krasti ziemas rotā”.

Portāla www.ventspils.lv interneta balsojuma balvu ieguva Renārs Boļšēvics par fotoattēlu “Nakts krāsas”.

Pirmo trīs vietu laureāti nominācijā Reklāmas foto un pirmās vietas laureāts nominācijā Mākslas un Drona foto, saņēma naudas balvas un Ventspils valstspilsētas pašvaldības Atzinības rakstus.

Gāliņciema Sabiedriskajā centrā 40 labāko darbu izlases izstāde būs skatāma līdz 31.janvārim.

Ventspils TIC no sirds pateicas visiem fotogrāfiem par neizmērojamo ieguldījumu, apkopojot savu gada veikumu, un lieliskajām fotogrāfijām, kas tika iesniegtas šā gada fotokonkursā. Ventspils TIC aicina turpināt tvert skaistākos pilsētas skatus un fotokonkursā piedalīties arī nākamajā gadā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI