DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par iespēju valstij nelojālus darbiniekus atbrīvot no darba

Saeima ceturtdien, 21.decembrī, galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, kas paredz, - valstij nelojālus darbiniekus varēs atbrīvot no darba, ja nebūs ievērots lojalitātes Latvijas valstij un tās Satversmei pienākums. 

Galīgajā lasījumā Saeima skatīs arī Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumus, lai noteiktu regulējumu neto sistēmas ilgtspējīgai attīstībai, kā arī skaidri definētu aktīvā lietotāja un tā pašpatēriņa jēdzienus.

Lai uzlabotu mājdzīvnieku labturību, tostarp pavairošanā, un izsekojamību, deputāti otrajā lasījumā skatīs Dzīvnieku aizsardzības likuma izmaiņas.

Otrajā lasījumā rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī Sporta likuma grozījumi. Ar tiem plānots aizliegt Latvijas valsts izlasēm spēlēt ar Krievijas un Baltkrievijas komandām. Tāpat otrajā lasījumā deputāti skatīs likumprojektu, ar ko paredzēts denonsēt līgumu ar Krieviju par tiesisko palīdzību.

Deputāti pirmajā lasījumā skatīs likuma projektu, kas paredz tā saucamā Maskavas nama Rīgā pārņemšanu Latvijas valsts īpašumā.

Saeimai būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir Izglītības likuma grozījumi, kas dotu tiesības izglītības iestādēm slēgt savstarpējus līgumus par otrās svešvalodas apguvi. Tāpat deputātiem būs jālemj par grozījumu Enerģētikas likumā, kas paredz vienkāršot elektroapgādes inženiertīkla izbūves saskaņošanu ar skarto zemju īpašniekiem, nodošanu Tautsaimniecības komisijai.

Savukārt Ārlietu komisija lūgusi Saeimu rīt arī izskatīt lēmuma projektu par prettiesiski uz Krieviju un Baltkrieviju aizvesto Ukrainas bērnu atgriešanu dzimtenē.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī Pieprasījumu komisijas atzinums par deputātu pieprasījumu tieslietu ministrei Inesei Lībiņai-Egnerei “Par anonīmo uzticības tālruni personām, kas izjūt seksuālu interesi pret bērniem”.

Saeimas 21.decembra sēdes darba kārtībā ir 19 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI