DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Daudzveidīgie Erasmus+ pieredzes stāsti novembrī

FOTO: Publicitātes foto

Novembra mēnesī 3 izglītojamās piedalījās profesionālo prasmju konkursā Lietuvā, 7 izglītojamie atgriezās no 46 dienu mācību mobilitātes Vācijā, kā arī Ventspils Tehnikumā tika uzņemti stratēģiskā projekta partneri no Somijas, Lietuvas un Igaunijas. Noslēdzās mūsu vadītais Erasmus+ projekts “Plant based nutrition and sports. Is that a key for a sustainable future and well-being?”.

Ventspils Tehnikuma izglītojamās no 7. – 9. novembrim pārbaudīja savas profesionālās prasmes starptautiskā jauno profesionāļu konkursā “AEHT2023” Viļņā, Lietuvā. Mūsu skola tika pārstāvēta trīs disciplīnās: konditorejas izstrādājumi – Kate Freināte, viesu uzņemšana – Daniela Strazde, barista – Mona Gabriela Gorsvāne. Paldies profesionālās izglītības pedagoģēm Annai Piktai, Intai Tomsonei un Ilzei Abriņai  par ieguldīto darbu izglītojamo sagatavošanai dalībai konkursā un Inetai Burcevai par pavadošās personas veiktajiem uzdevumiem.

“Manas pārdomas par šo Erasmus+ projektu ir ļoti pozitīvas, jo guvu savu pirmo pieredzi konditorejā un uzzināju kā norisinās šādi konkursi pa pāriem, tas īstenībā nav tik viegli, jo jums abiem ir jāsaprotas un jāsaliek savas idejas kopā.” Kate Freināte (PRP2021)

“Vēlos teikt paldies Ventspils Tehnikumam par iespēju pārstāvēt mūsu skolu un valsti konkursā Lietuvā! Konkursa norises dienā atbilstoši izlozei ar mani komandā bija puisis no Horvātijas, mēs labi sastrādājāmies un izdarījām visu ko zinājām, abi arī sapratām un izrunājām pieļautās kļūdas, lai turpmāk mums veiktos labāk.” Daniela Strazde (VUDS2021)

“Tieši šis Erasmus+ projekts bija man kas jauns un vēl iepriekš nepieredzēts – pirmā pieredze un dalība šāda veida konkursā. Gūtās emocijas ir lieliskas un pieredze neaizmirstama! Lai ko sasniegtu – nebaidieties, pirmajā reizē ne vienmēr viss izdodas, bet ar katru nākamo jau ir labāk. IZKĀPIET NO KOMFORTA ZONAS!” Mona Gabriela Gorsvāne (VUDS2022)

Mūsu Autotransporta izglītības programmas izglītojamie pedagoga Māra Jansona pavadībā, piedalījās Erasmus+ mācību prakses mobilitātē Vācijā, kas norisinājās no 4. oktobra līdz 18. novembrim. Septiņi izglītojamie pēc sertifikācijas iegūšanas Vācijas apmācību centrā, veica dažādus darbus autoservisos, attīstot praktiskās prasmes un uzlabojot valodas zināšanas, kas būs noderīgas viņu turpmākajā profesionālajā attīstībā.

“Manas domas par projektu ir vienreizējas. Apguvu riepu montāžu un iemācījos daudz ko jaunu par valsti, un tās darbu. Būdams Vācijā paplašināju savu valodas krājumu. Gūtās iemaņas palīdzēs nākotnē strādājot. Nepavisam nenožēloju, ka piedalījos šajā projektā un ieteiktu nevienam nelaist garām šādu iespēju!” Markuss Eduards Rozīte (A2022)

Produktīvs mēnesis aizvadīts arī projektā “Kā rīkoties – priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas risku novēršanā”. 1. novembrī tika īstenots tiešsaistes pasākums “Izglītības ceļš kopā”, kurā piedalījās 120 dalībnieki – Latvijas profesionālo izglītības iestāžu darbinieki un izglītojamie. Par priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riskiem un to novēršanu diskusijas vadīja ētera personība Aivis Ceriņš un “OPEN Radošais Centrs” vadītājs Edijs Klaišis. Ļoti vērtīgi bija apkopot ne tikai pedagogu un skolu darbinieku viedokļus, bet arī pašu izglītojamo viedokļus, balstoties uz viņu pieredzi mācoties Latvijas profesionālajās izglītības iestādēs.

No 14. līdz 15. novembrim Ventspils Tehnikumā viesojās projekta partneri no Somijas (Ylä-Savo Pašvaldības Izglītības Federācija), Lietuvas (Kauņas tehniskās profesionālās izglītības centrs) un Igaunijas (TTK Lietišķo Zinātņu Universitāte). Aktīvi aizvadītajās dienās tika apkopoti aptauju un semināru rezultāti, projekta partneri dalījās pieredzē par priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riskiem un to mazināšanu viņu pārstāvētajās izglītības iestādēs un valstīs, risināti aktuālie projekta jautājumi un plānotas nākotnes aktivitātes.

Kopš 2022. gada maija Ventspils Tehnikums kopā ar partneriem no Spānijas un Nīderlandes aktīvi strādāja projektā par veselīgu un ilgtspējīgu dzīvesveidu “Plant based nutrition and sports. Is that a key for sustainable future and well-being?”. Projekta ietvaros tika organizēta izglītojoša konference, izglītojamo un pedagogu mobilitāte Latvijā, Spānijā un Nīderlandē, veiktas aptaujas un sagatavoti apkopojoši ziņojumi (starpvalstu pētījuma ziņojums Nr.1 un ziņojums Nr.2), kā arī izstrādāta praktiska digitālā rokasgrāmata par veselīgu un ilgtspējīgu dzīvesveidu, kurā angļu valodā iekļauts 4 nedēļu uztura un sporta plāns. 2023. gada 1. novembrī projekts noslēdzās.

Projektu aktivitātes tika īstenotas Erasmus+ programmas projektos: Nr. 2023-1-LV01-KA121-VET-000126522, 2022-1-FI01-KA220-VET-000087451 un 2021-2-LV01-KA210-SCH-000049347.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI