DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu un aizsardzības dienestiem jāsadarbojas sporta infrastruktūras nodrošināšanā dienestos strādājošajiem

Piektdien, 15. decembrī, Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti tikās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Dimitriju Trofimovu un Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra vadību, lai pārrunātu turpmākos plānus, kā uzlabot sportošanas un fiziskās formas uzturēšanas iespējas iekšlietu dienestu darbiniekiem. Deputāti pirms tikšanās arī apmeklēja vienu no Iekšlietu ministrijas sporta un veselības centra kompleksiem.

Tikšanās laikā klātesošie vienojās, ka iekšlietu dienestiem ir nepieciešams veidot vēl ciešāku sadarbību ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem sporta infrastruktūras izmantošanā.

Tikšanās laikā Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra vadītāja Irēna Misus informēja, ka turpmāko gadu laikā centrs plāno realizēt sporta kompleksa būvniecību Ezermalas ielas 8A, Rīgā, lai nodrošinātu Valsts policijas koledžas kadetu mācību procesu, kā arī sniegtu papildus iespējas iekšlietu dienestos nodarbinātajiem.

Iekšlietu ministrs uzsvēra, ka šobrīd primārais jautājums ir atalgojuma un sociālo garantiju celšana iekšlietu dienestos nodarbinātajiem. Taču iespēju robežās tiek domāts arī par sporta infrastruktūras uzlabošanu un sporta pakalpojumu pieejamību, piemēram, ceļot jaunos katastrofu pārvaldības centrus, tiek paredzētas sportošanas iespējas gan iekštelpās, gan āra zonā. Tās ir jaunas iespējas, īpaši reģionos.

Savukārt Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis norādīja, ka nepieciešams efektīvāk izmantot Nacionālo Bruņoto spēku infrastruktūru iekšlietu dienestos strādājošo vajadzībām.

Vizītē piedalījās arī Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sekretārs R.Bergmanis, kā arī Saeimas deputāti M.Daģis, L.Lizbovskis, Z.Skujiņa-Rubene, J.Kļementjevs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI