DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā aplūkojama Anša Rozentāla personālizstāde “Element”

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs (Rīga, Alberta iela 12-9) no 2023. gada 17. decembra līdz nākamā gada 28. janvārim aicina apmeklēt Anša Rozentāla gleznu izstādi “Element”. 

“Katru brīdi mēs sastopamies ar dažādu nozīmju un ideju kopumiem, lietām, formām un procesiem, kuri risinās mums apkārt katru sekundi un milisekundi, radot jaunus vai jau pierastus pārdzīvojumus. Šie procesi ir nebeidzami iedvesmas un radošās enerģijas nesēji – tāpat kā daba, kurā ir perfekta kārtība un harmonija,” par izstādi stāsta tās autors Ansis Rozentāls. 

Izstādes “Element” darbi runā par indivīda un dabas attiecībām. Katra glezna simbolizē un atspoguļo attiecības – ainava pret formu un objekts vidē, visam apkārt norisinās nemitīga kustība, objektam simbolizējot formu un vidi kā vienotu struktūrvienību. “Gleznās meklēju savienojumu starp šiem abiem elementiem un radu intensīvu saspēli, kas padziļināti analizē pasaules uzbūvi, tās stūrakmeņus sasaistē ar dabas pamatelementiem,” piebilst mākslinieks. 

Ansis Rozentāls 2018. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozari (Maģistra grāds). Šobrīd studē LMA profesionālās doktorantūras programmā. Grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Ķīnā, Beļģijā, Ēģiptē regulāri piedalās kopš 2009. gada. 2021. gadā ieguvis Latvijas Valsts mežu stipendiju mākslā. 2013. gadā ieguvis pirmo vietu konkursā “Paint the blade” par Bombardier Q400 NextGen lidmašīnas propellera lāpstiņās apgleznošanu. 2018. gadā ieguvis Valdemāra Tones stipendiju. Piedalījies vairāku ēku fasāžu apgleznošanā Rīgā. Piedalījies plenēros Rīgā, Kuldīgā, Mālpilī, Cēsīs, kā arī ir aktīvi iesaistās dažādās mākslinieciskajās aktivitātes. Kā asistents piedalījies vairāku desmitu izstāžu organizēšanā un scenogrāfijas izveidē. Kā mākslinieks darbojies reklāmā un kino, viens no filmas “Homo Novus” māksliniekiem un gleznu autoriem. 

Biļešu cenas 

Izstādes apmeklējums: 2,00 eiro; skolēniem, studentiem un senioriem 1,00 eiro. 

Tuvāka informācija pa tālruni 67331641, 26586404 vai e-pastu: jrrbm@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv  

Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums. 

Foto un video materiāli var tikt publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI