DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra koncerti “Ziemas pasaka”

Publicitātes foto

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ielūdz gan lielos, gan mazos klausītājus kopīgā piedzīvojumā, apmeklējot aizraujošu koncertprogrammu “Ziemas pasaka”. Orķestris uzstāsies 12. decembrī Dobeles pilsētas kultūras namā, 19. decembrī Valmieras Kultūras centrā un 20. decembrī Rīgas Latviešu biedrības namā. Visi koncerti būs bez ieejas maksas un sāksies plkst. 19.00.

"Ne tikai Ziemassvētku vecītis ar savu rūķu draudzi, bet arī daudzi citi, dzīvojot savu ikdienišķu dzīvi, tuvojoties Ziemassvētkiem, mēdz piedzīvot kaut ko negaidītu un brīnišķīgu. Orķestra galdnieks Rinalds, trīs peles - Laura, Viktorija un Laura, eņģelis Dmitrijs, saldumus mīlošie orķestra klarnetisti, Gatis, kā arī filmu varoņi Kevins un Harijs būs tie, kuru neparastie piedzīvojumi ieraus mūs visus neaizmirstamā kopā būšanā," stāsta diriģents kapteinis Aleksandrs Kreišmanis.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris koncertos atskaņos ne tikai atpazīstamas Ziemassvētku kompozīcijas, bet arī aizraujošas melodijas no iecienītām kinofilmām, tostarp “Viens pats mājās” un “Harijs Poters”. Koncerta repertuārā ir iekļauti arī skaņdarbi solo instrumentiem, un pārsteidzoši priekšnesumi, piemēram, “Smilšpapīra koncerts”, kurā solists iejutīsies galdnieka lomā.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ir dibināts 1992. gada 3. februārī, un tā ir viena no atpazīstamākajām Latvijas armijas vienībām. Sabiedrībā orķestris visbiežāk asociējas ar valstī nozīmīgiem svētkiem un sarīkojumiem. Orķestra darbībā ir apvienotas vairākas funkcijas – ceremonijas, parādes, defilē programmu demonstrējumi, orķestra un kameransambļu koncerti. Pastāvēšanas laikā Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ir piedalījies daudzos starptautiskos un pasaulē ievērojamos militārās mūzikas festivālos, kā arī sadarbojas ar atpazīstamiem diriģentiem, solistiem un kameransambļiem. Šogad orķestris ar panākumiem piedalījies Virdžīnijas Starptautiskajā defilē festivālā (Virginia International Tattoo) Norfolkā, Virdžīnijas štatā, ASV, kā arī Starptautiskajā NATO alianses dalībvalstu orķestru defilē festivālā “Military Tattoo Lithuania 2023” Viļņā, Lietuvā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI