DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Starptautiskās pretkorupcijas dienas konferencē diskutēs par ilgtermiņa uzdevumiem cīņā ar korupciju 

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) dienu pirms Starptautiskās pretkorupcijas dienas, 8. decembrī, no plkst. 9.30 līdz 13.30 rīko konferenci “Korupcija – nacionālās un globālās drošības drauds”. Pasākumam varēs sekot līdzi tiešraidē latviešu un angļu valodā. 

Latvijas rezultāti Transparency International Korupcijas uztveres indeksā pēdējo sešu gadu laikā Latvijas rādītājs ir uzlabojies tikai par 1 punktu un ir 59 punkti. Konferences “Korupcija – nacionālās un globālās drošības drauds” paneļdiskusijās pārstāvji no publiskā, privātā un nevalstiskā sektora diskutēs par to, kas jau šodien Latvijā atbildīgajām iestādēm, kā arī privātajam sektoram ir jādara, lai cīņā ar korupciju mēs redzētu būtisku progresu.  

Konferences otrajā daļā uzstāsies Olivers Bullo (Oliver Bullough), Lielbritānijas izmeklējošais žurnālists un grāmatu autors. O. Bullo raksta par korupciju, oligarhiem un viņu shēmām, naudas atmazgāšanu u.c. Viņš ir autors tādām grāmatām kā “Moneyland” ("Naudas zeme") un “Butler to the World”. Noslēguma diskusijā aktualizēsim jautājumu par Rietumu demokrātijas cīņu ar korupciju pasaulē – vai un kā Latvijas un Rietumu finanšu sistēmas spēj cīnīties ar oligarhiem, naudas atmazgāšanu un korupciju, lai ierobežotu iespējamos draudus globālajai drošībai.  

Konferenci atklās KNAB priekšnieks Jēkabs Straume, Delnas direktore Inese Tauriņa un Amerikas Savienoto valstu vēstnieks Latvijas Republikā Kristofers Robinsons. 

Konferencē piedalīsies arī ģenerālprokurors Juris Stukāns, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs, SCHWENK Latvija valdes locekle, vides un juridiskā direktore Evita Goša, KPMG Latvijā ESG & ilgtspējas konsultāciju pakalpojumu vadītāja Ilze Garoza, Amber Bevarage Group valdes loceklis un CSR Latvia valdes loceklis Arturs Evarts, Finanšu izlūkošanas dienesta Stratēģiskas analīzes nodaļas vadītāja vietnieks Matīss Kļaviņš, Finanšu nozares asociācijas padomniece Laima Letiņa un citi. Pilna programma pieejama Delnas mājaslapā šeit ->. 

Konference notiek 8. decembrī no plkst. 9.30 līdz 13.30 viesnīcā “Rīdzene”, Rīgā. Tiešsaistē konference latviešu valodā tiks pārraidīta Delnas un KNAB sociālā tīkla Facebook kontos, angļu valodā – Delnas mājaslapā. Dalība klātienē tikai ar ielūgumiem. Reģistrācija, lai saņemtu sīkāku informāciju par konferences tiešsaistes norisi šeit ->. 

Konferenci atbalsta Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, Nopietno un organizēto noziegumu tīkls, ASV Tieslietu departaments un ASV Valsts departaments, KPMG Latvijā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI