DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Siliņa: RTU rāda priekšzīmi pētniecības un industrijas sadarbībā

FOTO: Publicitātes foto

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) rāda priekšzīmi pētniecības un industrijas sadarbībā, tādējādi dodot ļoti svarīgu pienesumu Latvijas ekonomikai, talantu attīstībai un investīciju piesaistei. Tā uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa, kura piektdien, 1. decembrī, apmeklēja RTU, tiekoties ar rektoru Tāli Juhnu, RTU vadības pārstāvjiem, zinātniekiem un sadarbības partneriem.

Ministru prezidente iepazinās ar RTU laboratorijām, kurās notiek pētniecība mikročipu, ūdeņraža, digitālo inovāciju un virknē citu jomu ar lielu zināšanu komercializācijas potenciālu. E. Siliņa uzsver, ka RTU var pamatoti lepoties ar izcilu pētniecību, inovācijām un zinātnes sasniegumu iedzīvināšanu praksē.

“RTU uzstādījusi labi saprotamu un pareizu mērķi – kļūt par vienu no 500 pasaules labākajām universitātēm. Tāpēc universitātē studijas notiek kopā ar pētniecību, un ļoti būtiska ir RTU īstenotā ciešā sadarbība ar privāto sektoru – uzņēmumiem un jaunuzņēmumu ekosistēmu. Valdības uzdevums ir atbalstīt universitātes un mūsu talantus – 2024. gada budžetā ir palielināts finansējums augstākajai izglītībai un zinātnei, piešķirti līdzekļi jaunuzņēmumu ekosistēmai un STEM izglītības stiprināšanai. Svarīgi, lai pēc iespējas plašāk ar mūsu universitātēm sadarbotos lielie valsts kapitāla uzņēmumi, kā arī mēs rastu jaunus risinājumus Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaistei un turpmākiem ieguldījumiem pētniecībā un attīstībā. Ja zinātne un industrija attīstīsies savstarpējā mijiedarbībā, tad mūsu jaunie talanti dzīvos un strādās Latvijā,” uzsver E.Siliņa.

E. Siliņa un RTU vadība pārrunāja tālākos universitātes attīstības un stratēģiskos plānus. RTU pārstāvji informēja, ka, ņemot vērā RTU zinātnieku izcilo sniegumu, universitāte sākusi darbu, attīstot trīs izcilības iniciatīvas – ūdeņraža ekselences centru, mikročipu testēšanas centru un Baltijas inovatīvu daļiņu terapijas centru, kur veikt pētījumus, kā ar inovatīvām metodēm ārstēt līdz šim grūti dziedināmas onkoloģiskās slimības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI