DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Spriedīs par nevalstisko organizāciju lomu sabiedrības noturības stiprināšanā

Lai spriestu par nevalstisko organizāciju (NVO) lomu sabiedrības noturības stiprināšanā, Saeimā piektdien, 1.decembrī, notiks konference “Nevalstiskās organizācijas kā sabiedrības noturības katalizators: ko māca Latgales piemērs?”.

Konferenci atklās Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sekretāre Anna Rancāne, kā arī biedrības “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” direktore Iveta Kažoka un Vācijas vēstnieks Latvijā Kristians Helts (Christian Heldt).

Pasākumā biedrības “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” pētnieces Agnese Frīdenberga un Līga Stafecka prezentēs pētījumu par Latgales nevalstisko sektoru – cik tas ir liels, stiprs un gatavs krīzēm.

Pirmajā paneļdiskusijā par to, cik stipras ir Latgales vietējās sabiedriskās organizācijas, diskutēs biedrības “New East” dibinātājs un vadītājs Jorens Dobkevičs, biedrības “Ritineitis” vadītāja Maruta Castrova, biedrības “Krāslavas rajona partnerība” administratīvā vadītāja Zane Ločmele, kā arī Dienvidlatgales NVO centra vadītājs Oskars Zuģickis un Sabiedrības integrācijas fonda direktores vietniece Dace Spaliņa.

Savukārt otrajā paneļdiskusijā dalībnieki spriedīs par aktuālo situāciju un to, kā stiprināt sabiedrības noturību Latgales reģionā. Tajā piedalīsies biedrības “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” vadītāja Inese Vaivare, biedrības “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” pētniece Dārta Pelse, politikas zinātnes doktors, dezinformācijas pētnieks Mārtiņš Hiršs, Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, kultūras ministres ārštata padomnieks mediju jautājumos Kārlis Dagilis un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jānis Bekmanis.

Konferenci organizē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar biedrību “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” un Vācijas vēstniecību Latvijā.

Konference 1.decembrī sāksies pulksten 10.00 Saeimas Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, un ikviens tai varēs sekot līdzi tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv un parlamenta, kā arī biedrības “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” Facebook kontos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI