DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Otro gadu RTU notiks būvniecības inovāciju hakatons «BIMHack»

No 11. līdz  15. decembrim notiks būvniecības inovāciju hakatons «BIMHack 2023», kuru jau otro gadu organizē Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs sadarbībā ar RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultāti, Latvijas nacionālo standartizācijas institūciju SIA «Latvijas standarts» un citiem partneriem. Līdz 6. decembrim pieteikties dalībai hakatonā aicināti profesionāļi, studenti, pētnieki un entuziasti, kuriem ir saistoša būvniecības digitalizācijas un inovāciju tēma.

«BIMHack 2023» hakatona mērķis ir veicināt sadarbību starp dažādām būvniecības nozares jomām, rosinot dalībniekus domāt radoši un izstrādāt integrētus risinājumus un tehnoloģijas ilgtspējai, produktivitātei un drošībai sektorā, popularizējot un veicinot IT tehnoloģiju izmantošanu, procesu automatizāciju un inovāciju ieviešanu būvniecības nozarē.

Pieteikšanās dalībai hakatonā un vairāk informācijas – pasākuma mājas lapā: https://bimhack.lv Dalībnieku skaits ierobežots.

«BIMHack 2023» laikā dalībnieki varēs apmeklēt meistarklases, saņemt pieredzējušu mentoru un ekspertu atbalstu. Komandām būs iespēja arī izmantot gan pašu dalībnieku rīcībā esošus datus, gan arī iepriekš sagatavotus sadarbības partneru BIM (būves informācijas modelēšanas) datus, lai radītu inovatīvus, digitālus, kā arī datos un/vai BIM pieejā balstītus risinājumus. Labākajām komandām būs iespēja cīnīties par 3000 eiro balvu fondu.

5. decembrī plkst. 18.00 RTU Zinātnes un inovāciju centra Facebook kontā potenciālie pasākuma dalībnieki aicināti piedalīties informatīvā pasākumā, lai uzzinātu vairāk par hakatonu.

Pērn hakatonā «BIMHack» piedalījās vairāk nekā 60 dalībnieku no Latvijas un ārvalstīm, tajā uzvaras laurus plūca Latvijas un Nīderlandes studentu izstrādāts risinājums, ar kura palīdzību var izveidot parametrisku 3D ēkas modeli, kā arī veikt energoefektivitātes simulāciju, izmantojot dažādus būvmateriālus.

Pasākums norisināsies tiešsaistē, taču noslēguma daļa, kurā dalībnieki prezentēs savus risinājumus hakatona žūrijai, – RTU Zinātnes un inovāciju centrā, Ķīpsalas ielā 6A, Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI