DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas Metropole tiksies ar VARAM ministri Bērziņu

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas Metropole” šī gada 22. novembrī tiksies ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri Ingu Bērziņu, lai kopīgi pārrunātu metropoles reģiona attīstības perspektīvas, pārvaldības modeli un kopēju ciešu sadarbību.

Kā norāda Rīgas Metropoles līdzpriekšsēdētāja un Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone, jaunā ministre, stājoties amatā, vairākkārtīgi uzsvērusi Rīgas metropoles reģiona lomu un nepieciešamību to stiprināt, izveidojot vienotu Rīgas metropoles attīstības un pārvaldības modeli. Šī ir pirmā šāda tikšanās, kuras laikā pārrunāsim ministres redzējumu, kā arī, kopīgi sadarbojoties, meklēsim reģiona iedzīvotājiem, uzņēmējiem un attīstībai efektīvākos risinājumus.

“Mēs novērtējam ministres iniciatīvu stiprināt metropoles reģionu, jo tas ir visas valsts attīstības galvenais virzītājspēks. Esam atšķirīgāks reģions no pārējās Latvijas ar citādāku attīstības scenāriju, raksturojumu, problēmām un vajadzībām. Svarīgi, lai arī valsts politikas plānošanā šo atšķirīgo specifiku ņem vērā, un atbilstoši pielāgo prasības un noteikumus, nepasliktinot mūsu reģiona pašvaldību pozīcijas. Ir svarīgi turpināt attīstīt dialogu starp valsti un pašvaldībām, rodot labākos risinājumus, sadarbības modeli un esot saklausītiem,” norāda Karīna Miķelsone.

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas Metropole” apvieno Rīgu un teritoriju ap to. Tās kodolu veido Rīga un astoņi Pierīgas novadi un to pilsētas – Ādažu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu un Siguldas. 

Oficiālie valsts statistikas dati liecina, ka 2022.gadā Rīgā un Pierīgā dzīvoja 53% valsts iedzīvotāju, turklāt 2/3 valsts iekšzemes kopprodukta tiek saražota tieši Rīgas metropoles areālā, kā arī šeit koncentrējas 85% augstākās izglītības iestāžu un zinātnes centri. Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam Rīgas metropole ir noteikta kā valsts nozīmes attīstības mērķteritorija un viena no nacionālas nozīmes interešu telpām, kas stiprina Rīgas kā globāli orientētas Baltijas jūras metropoles lomu, tādējādi veicinot visas valsts attīstību kopumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI