DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Ārlietu ministrs svinīgajā pieņemšanā par godu Latvijas 105. gadadienai uzsver nepieciešamību turpināt iestāties par demokrātiju un neatkarību

2023. gada 17. novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienu, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Mazajā Ģildē rīkoja tradicionālo svinīgo pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai, kas šogad aizvadīta Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē zīmē.

“Rīt, 18. novembrī, svinēsim Latvijas 105. dzimšanas dienu. Svinot mūsu valsts dzimšanas dienu, atcerēsimies, ka brīvība un demokrātija nav Dieva dota. Dievs dod iespēju – cilvēkam šī iespēja ir jāizmanto. To darīja mūsu senči, un tas mums ir jāturpina darīt. Mēs turpināsim iestāties par mūsu valsts brīvību, demokrātiju un neatkarību visiem spēkiem, neatlaidīgi arī uz priekšu. Saules mūžu Latvijai!” uzrunā uzsvēra K. Kariņš.

Latvijas valstisko briedumu apliecina arī nule Ņujorkā atklātā Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē kampaņa. Tās mērķis ir nodrošināt Latvijas ievēlēšanu 2025. gadā ANO Drošības padomē laika periodam no 2026. līdz 2027. gadam. Latvija starptautiskajā priekšvēlēšanu kampaņā uzrunās dalībvalstis, kā arī sekmēs Latvijas starptautiskās redzamības palielināšanu. Dalība ANO Drošības padomē būs nozīmīga Latvijas ārpolitisko interešu īstenošanai un aizstāvēšanai. Tas ļaus vēl vairāk paplašināt Latvijas starptautisko sadarbību. Latvijai tā būs iespēja dot ieguldījumu pasaules mieram un noturībai.

Muzikālu priekšnesumu viesiem sniedza Latvijas Diplomātiskais koris.

Ar klātbūtni ārlietu ministra rīkoto pieņemšanu pagodināja Ministru prezidente Evika Siliņa. Aicināto viesu vidū bija ministrijas darbinieki, bijušās valsts augstākās amatpersonas, ārlietu ministri un vēstnieki, Saeimas prezidija, Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisiju pārstāvji, ministri, ministriju parlamentārie sekretāri un valsts sekretāri, Latvijā akreditētie ārvalstu rezidējošie un nerezidējošie vēstnieki, starptautisko organizāciju pārstāvji, Eiropas Parlamenta deputāti, ārvalstu goda konsuli, mediji, uzņēmēji, valsts pārvaldes iestāžu un tiesu pārstāvji.

Latvijas valsts dibināšanas 105. gadadienu atzīmē arī Latvijas vēstniecības un pārstāvniecības ārvalstīs, kā arī latviešu diasporas pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI