DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ozola spēku Latvijai!

FOTO: Publicitātes foto

Sveicot Latviju 105. dzimšanas dienā un vēlot ozola spēku, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) darbinieki vienojas kopkorī, izdziedot grupas “Līvi” dziesmu “Ozolam”. Gluži kā dziesmas vārdos, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, LVM savu darbību plāno 100 gadu perspektīvā, rūpējoties par to, lai veselīgas un skaistas mežaudzes būtu pieejamas arī nākamajām paaudzēm.

Par godu svētkiem LVM piedāvā lejupielādei iedvesmojošus attēlus ar Latvijas valsts karogu meža takā, ko svētku laikā var izmantot kā fona attēlu viedtālrunī. Trīs dažādi attēli lejupielādei pieejami šeit: ej.uz/LVkarogsmeza

microsoftteams image 184

LVM tūrisma objektos šajās brīvdienās var baudīt īpašu svētku noskaņu, piedaloties sarūpētajās aktivitātēs.

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē

LVM dabas parkā Tērvetē, iestājoties krēslai tiek izgaismotas parka būves, tilti, meža takas un staltās priedes. Dabas parka 65. gadu pastāvēšanas gadam par godu apmeklētājus priecēs jaunums – pilnībā izgaismots Rūķīšu mežs. Izgaismotās pastaigu takas veido gaismas ceļu virzienā uz Rūķu Sētu, cauri Rūķu ciematam uz skatu torni un Rūķu pilsētu Čiekuri. Gaismām rotātie meža celiņi stiepjas 2,5 km garumā. Svētku apgaismojumu iespējams baudīt sākot no plkst. 16.00 līdz  20.00.

Nedēļas nogalēs Rūķu sētā būs iespēja sasildīties pie iekurtiem ugunskuriem. Tie lieti noderēs līdzi paņemto desiņu vai zefīru cepšanai. Vērojot uguns liesmiņas, varēs baudīt Rūķu saimes pagatavotu aromātisku zāļu tēju.

Jaunmoku pils

1080x1080

Jaunmoku pilī, par godu Latvijas valsts proklamēšanas gadadienai, līdz 20. novembrim ir iespēja baudīt latviskas garšas maltīti, piedalīties atvērtajās ekskursijās pilī un kopīgi pavadīt laiku aizraujošā saliedēšanās spēlē. Ekskursiju laikā varēs apskatīt pils salonus, atklāt pils vēsturi un tā laika ļaužu dzīvi. Tāpat būs iespējams apmeklēt Meža muzeju, kuru īpaši iemīļojuši bērni, darbojoties interaktīvajās ekspozīcijās. Būs arī iespējams uzkāpt pils tornī, no kura paveras plašs skats pār tuvajiem pakalniem.

Prāta asināšanai un jēgpilnai laika pavadīšanai ar sev tuvajiem aktīvākie pils apmeklētāji aicināti piedalīties izlaušanās spēlē “Zaļā meža melnie stāsti”. Spēles uzdevums ir, atrisinot uzdevumus, izkļūt no Sumpurņa alas pašiem un izglābt sagūstītos meža iemītniekus.

LVM Kalsnavas arborētums

402620818 753696860126916 5462721751688773418 n

LVM Kalsnavas arborētums savukārt svētku brīvdienās aicina interesentus piedalīties svētku konkursā sociālajā medijā Facebook, publicējot savu svētku attēlu pie mirdzošā LVM Kalsnavas arbrētuma torņa. 

Bet pēc svētkiem ikviens interesents aicināts piedalīties kādā no LVM Kalsnavas arborētuma organizētajām tematiskajām svētku darbnīcām un aktivitātēm, piemēram, Adventes vainagu darbnīcā, kur no dažādiem LVM Kalsnavas arborētumā ievāktiem dabas materiāliem būs iespēja pagatavot savu ģimenes svētku rotu. Savukārt “Svētku dekoru darbnīcā” būs iespe'ja pagatavot skaistākās rotas svētku eglītei, vienlaikus uzzinot vairāk par dabas materiāliem un to plašo pielietojumu dažādu rotājumu veidošanā. Bet jau 2. decembrī, kad norisināsies “Boho stila adventes vainagu meistarklase", kopā ar floristiem ikviens darbnīcas dalībnieks varēs izgatavot zaļo vainagu boho tematikā.

Vairāk par tūrisma vietu piedāvājumu un pasākumu programmu var uzzināt tīmekļvietnē mammadaba.lv. Tur atrodama arī informācija par LVM uzturētajām vairāk nekā 300 labiekārtotajām atpūtas vietām visā Latvijā, kas bez maksas pieejamas ikvienam tūristam. Lai veselīga un priecīga atpūta dabā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI