DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Eksperti no Latvijas un Francijas diskutēs par mākslīgā intelekta ietekmi

novembrī plkst. 16.00 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras fakultātes ātrijā, Ķīpsalas ielā 6, Latvijas un ārvalstu eksperti apaļā galda diskusijā «France – Latvia dialogue on AI» spriedīs par mākslīgā intelekta attīstību, ietekmi uz ikdienas dzīvi un sociālo progresu, teju neierobežotajām izmantošanas iespējām un izaicinājumiem.

Pasākumu organizē Francijas vēstniecība Latvijā, Francijas institūts Latvijā, RTU un «Riga TechGirls». Apaļā galda diskusija ir daļa no ikgadējā digitālo kultūru festivāla «Digitālais novembris», kura mērķis ir izcelt digitālās jaunrades daudzveidību dažādās tās izpausmēs.

Apaļā galda diskusijā piedalīsies PRAIRE (PaRis AI Research) direktore, Lilles universitātes Francijā profesore Isabelle Ryl. PRAIRE ir viens no četriem institūtiem Francijā, kas izveidots, īstenojot valsts mākslīgā intelekta stratēģiju. Diskusijā iesaistīsies arī ChatGPT akadēmijas dibinātāja Megan Martinsone, kura iepriekš bijusi arī mākslīgā intelekta un jauno tehnoloģe konsultante PwC Amsterdamas un Londonas birojos, un jaunuzņēmuma «Polymnia» izpilddirektors Nathan Bonnet. Ar viņiem pārdomās un redzējuma dalīsies arī LMT inovāciju ekosistēmu vadītāja un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas 5G eksperte Elīna Lidere, tehnoloģiju uzņēmuma «Giraffe360» inženieris Māris Ancāns, RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes (DITF) Mākslīgā intelekta un sistēmu inženierijas katedras pētniece Māra Pudāne un tehnoloģiju uzņēmumu «asya.ai» un «Pitch Patterns» dibinātājs, DITF Lietišķo datorsistēmu institūta vadošais pētnieks Ēriks Urtāns.

Pasākuma organizatori norāda – mākslīgais intelekts ir viena no aizraujošākajām un daudzsološākajām tehnoloģijām, taču vienlaikus tā liek uzdot daudz jautājumu – par drošību, ētiku, nodarbinātības nākotni utt. Tāpēc visām iesaistītajām pusēm būtu jārīkojas koordinēti, lai nodrošinātu maksimālu labumu sabiedrības un ekonomikas attīstībai, mazinot iespējamos riskus un nepilnības.

Pasākuma «France – Latvia dialogue on AI» apmeklētāji varēs baudīt arī māksliniecisku priekšnesumu – performatīvu multimediālu mākslas projektu  «Portreti. Medūzas».

Pasākums notiks angļu valodā. Tajā aicināti piedalīsies visi interesenti – studenti, dažādu jomu profesionāļi, akadēmiķi, nevalstisko organizāciju un valdības pārstāvji. Pieteikties dalībai pasākumā – https://ej.uz/FRLVdialogueAI

Vairāk informācijas par pasākumu un programma –  https://ej.uz/c3rt

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI